Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 січня 2019, 16:54

Українців закликали не сплачувати завищені платіжки за газ

Січневі платіжки із завищеними тарифами на газ — незаконні, оплачувати їх не потрібно. Таку думку висловив в ефірі каналу «112» міністр соцполітики Андрій Рева.

Січневі платіжки із завищеними тарифами на газ — незаконні, оплачувати їх не потрібно.
Фото: epravda.com.ua

Він закликав людей, які вже здійснили оплату за цими платіжками, вимагати повернення коштів.

«Маю на увазі ті платіжки, які стосувалися оплати за газ без лічильників в тому випадку, коли газ використовується для приготування їжі. Ці всі доплати, які незаконно нарахували газозбутові організації, не підлягають оплаті», — сказав Рева.

Він пояснив, що відповідно до закону і тарифу, який був встановлений, до складу тарифу включена вартість установки лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов'язана була поставити газові лічильники людям. Оскільки цього не відбулося, платіжки є незаконними.


Що кажуть в НКРЕКП


Раніше голова громадської ради НКРЕКП Василь Котко в ефірі «Громадського» повідомляв, що платіжки за газ, які отримали українці в січні, розраховані законно, але будуть перераховані.

«Як ця ситуація буде вирішуватися? Далі Кабінет міністрів повинен затвердити норми споживання, більш-менш нормальні… і тоді облгази змушені будуть і зроблять перерахунок платіжок… Якщо була переплата, то в такому випадку споживачам ці кошти повинні повернути », — додав Котко.

Коментарі - 6

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 січня 2019, 17:28
#
Круто.
Газа у меня нет, не плачу.
+
+33
Qwerty1999
Qwerty1999
24 січня 2019, 17:40
#
Значит переплачиваете за электричество.
Ведь норму для физлиц по оплате электричества по 0.9грн снизили со 150 до 100 КВт/час.
+
0
RuslaNiko
RuslaNiko
24 січня 2019, 17:40
#
А у меня есть. 460+ грн в месяц за газ.плиту хочет газзбыт.
+
+7
Wless
Wless
24 січня 2019, 18:20
#
Решили срубить бабала по-лёгкому, пока не началось
+
+45
GutsolVV
GutsolVV
25 січня 2019, 8:38
#
Классика жанра. Мошеннические схемы работают как часы. Газовые счетчики устанавливаем за свой счет, хотя обязаны устанавливать обл.газы, и в тарифах на газ заложены деньги на установку газовых счетчиков. При обращении в ПАТ «Дніпрогаз» по вопросу компенсации денег за установку счетчика, отвечают: « На данний час КМУ не встановлено порядок і розмір компенсаціі витрат на придбання та встановлення індивідуальнихприладів обліку природного газу.» Возникает вопрос: кто врёт Гройсман или ПАТ «Дніпрогаз»?..
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
25 січня 2019, 9:37
#
Менеджмент уровня «через *** ». Простите за мой «французский».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися