Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2019, 17:11

5 переваг безконтактної оплати з Apple Pay

Зручність безготівкових розрахунків оцінили мільйони українців — в країні налічується більше 35 млн активних банківських карт. Безконтактні платежі (NFC-платежі) стали наступним етапом розвитку онлайн-розрахунків. Вони зручні і безпечні: якщо ви з якоїсь причини ними ще не користуєтеся, саме час спробувати. Чому? — Розповідаємо разом з Альфа-Банком Україна на прикладі безконтактної оплати з Apple Pay. Нагадаємо, послуга стала доступна клієнтам банка 12 грудня 2018 року.

безконтактні платежі

1. Проста і швидка авторизація

Процес авторизації дуже легкий і займає менше хвилини. Щоб почати користуватися мобільним гаманцем, зовсім не обов'язково бути технічним фахівцем. Ви можете підключити Apple Pay — через додаток Wallet. Як — пояснює відеоролик від компанії Apple.

Спосіб ще простіше — доступний клієнтам Альфа-Банку Україна, — через мобільний додаток Alfa-Mobile Ukraine.

• відкрити карту в меню додатку і чотири рази клацнути по дисплею: ​​обрана карта додається в додаток Wallet автоматично;

• оновити додаток і почекати, поки з'явиться спливаюче вікно.

2. Платежі з Apple Pay не прив'язані до регіону

Проводити безконтактну оплату можна в будь-якому терміналі з підтримкою NFC, незалежно від його географічного розташування. Відповідний пристрій ви дізнаєтеся за наявністю спеціальної іконки. Мобільні платежі доступні не лише мешканцям великих міст. 78,8% терміналів в Україні підтримують функцію безконтактної оплати, а це більше 207 тисяч пристроїв. Причому це дані НБУ на 1 жовтня 2018 року, — з тих пір цифра збільшилася.

Apple Pay — це глобальний сервіс, користуватися яким можна в будь-якій точці світу. Головне, щоб термінал був підключений до безконтактної технології.

3. Всі програми лояльності карти зберігаються

Функції картки, прив'язаної до сервісу Apple Pay, нічим не відрізняються від звичайної. І програми лояльності як і раніше діють при кожному розрахунку. Наприклад, власники карт Альфа-Банку Україна, завдяки програмі Cash'U Club, можуть повертати до 20% від суми покупки в обраних категоріях за оплати карткою, в тому числі за допомогою Apple Pay.

Ті клієнти банку, які часто подорожують, оцінять вигоди нової кредитної картки Travel, де 5% від суми покупок перетворюються в бонусні бали мандрівника, які можна витратити на покупку квитків, оренду готелів, оплату екскурсій тощо.

4. Apple Pay працює і в оффлайн, і в онлайн магазинах.

Сплатити покупку за допомогою Apple Pay можна в супермаркетах, на заправках, в онлайн-магазинах. Причому безконтактні платежі приймає не тільки інтернет-гігант Rozetka, але і ще близько 5 тисяч торгових онлайн-майданчиків.

Сервіс Apple Pay можна використовувати в громадському транспорті: наприклад, в київському метро встановлені турнікети для безконтактної оплати. Їх легко впізнати за жовтим кольором. Подібні пристрої працюють в автобусах, тролейбусах і трамваях в різних регіонах України.

5. Використовувати Apple Pay абсолютно безпечно.

Є популярна «страшилка», яку люблять розповідати про безконтактні платежі: підключати цей сервіс ризиковано, тому що зловмисники будуть потайки списувати гроші за допомогою валідатора, притуляючись в людному місці. Це цікава теорія, яка зовсім не працює на практиці. По-перше, отримати валідатор досить складно. Для цього необхідно зареєструвати юридичну особу, подати документи на ідентифікацію в банк, підключити послугу еквайрингу. До того ж гроші після оплати надходять на рахунок не відразу, а через 1-3 дні. «Світитися» в банку і чекати зарахування — не найкраща бізнес-стратегія для шахрая.

Але головне те, що система Apple Pay серйозно захищена. Щоб підключити карту до сервісу, доступ до даних блокується паролем або однією з систем ідентифікації — Touch ID (відбиток пальця) або Face ID (сканер особи). Без підтвердження оплати транзакція не проходить, навіть якщо це кілька гривень.

Ваші дані з Apple Pay захищені краще, ніж банківська карта, яку можна втратити або забути. Інформація на смартфоні надійно захована від очей недобросовісних працівників банків, торгової сфери тощо.

Замість резюме

Оплата з Apple Pay - це просто, зручно, надійно і безпечно. А з картою Альфа-Банку Україна ще й вигідно. Всі, хто оцифрує карту, можуть отримають кешбек до 20% від суми покупок, оплачених цією картою, завдяки програмі лояльності Cash'U Club.

Переходьте на безконтактні платежі — використовуйте нововведення, які спрощують життя.

безконтактні платежі

Коментарі - 5

+
+12
m0ps
m0ps
20 січня 2019, 10:11
#
Мне одному кажется чтостатья чуть-чуть опоздала? Декабрь же закончился уже почти 3 недели назад?
+
+36
Qwerty1999
Qwerty1999
20 січня 2019, 12:53
#
Альфа-банк только в конце декабря 2018 подключился к Apple Pay — вот и рекламируется…
Приватбанк первым в Украине запустил этот сервис ещё в мае 2018 — всё работает без проблем
и даже рекламировать не надо.
+
0
m0ps
m0ps
22 січня 2019, 16:27
#
Дык в статье было указано, что бонусы за оплату только до конца декабря. В статье, что была опубликована в середине января… Вот я и спросил, это они опоздали, или аж до конца года будет лафа?
+
0
Александр Кайт
Александр Кайт
22 січня 2019, 12:39
#
Мне кажется или статья вообще раздута из пальца? информация очень ценная и полезная!
а еще у статьи индикатор «актуально», шел 2к19 год
+
+15
Ігор Петров
Ігор Петров
26 січня 2019, 7:56
#
Что никто на букву Р не обратил внимание?
Ну а то что менеджмент Альфы тормоза, согласен и статья поздно и запуск услуги
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися