Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2019, 9:27

Британські Віргінські острови втратили статусу доступного офшору

З 1 січня 2019 року на Британських Віргінських островах почав діяти Закон про економічну присутність, який стане бар'єром для реєстрації фірм-пустушок. Про це пише ЕП з посиланням на Forbes.

З 1 січня 2019 року на Британських Віргінських островах почав діяти Закон про економічну присутність, який стане бар'єром для реєстрації фірм-пустушок.
Фото: 112.ua

Що це значить

  • Закон вводить цілий ряд нових вимог для юридичних осіб, які претендують на реєстрацію на БВО.
  • Від компаній вимагатимуть вести реальну діяльність на Островах. Вести бізнес через БВО за відсутності так званої будь-якої «економічної присутності» (директора, офісу, «адекватних витрат») стане неможливим.
  • За новим законом Британські Віргінські острови втрачають ті переваги, які приваблювали бажаючих мати «бюджетну» офшорну компанію.
  • Вже зареєстрованим на БВО компаніям надається короткий перехідний період для приведення своєї діяльності у відповідність з новим законом. У разі невиконання цієї умови компанія втратить реєстрацію на БВО.
  • Крім того, за порушення закону встановлено штраф, мінімальний розмір якого встановлений на рівні в 5 тисяч доларів. У разі несплати штрафу починає діяти каскадна система збільшення штрафів.
  • Реєстрація нових компаній на БВО, починаючи з 1 січня 2019 року, можлива лише за умови повного дотримання приписів Закону про економічну присутність.
  • Крім введення вимоги про «економічну присутність», зареєстровані на БВО компанії повинні надавати фінансовій владі будь-яку інформацію, «обгрунтовано необхідну» для перевірки виконання закону.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися