Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2019, 11:48

НБУ запустив новий операційний дизайн монетарної політики

Відсьогодні НБУ проводитиме монетарну політику за новим операційним дизайном, який дасть йому змогу гнучкіше реагувати на зміни стану ліквідності банківської системи України. Про це повідомляє сайт регулятора.

Відсьогодні НБУ проводитиме монетарну політику за новим операційним дизайном, який дасть йому змогу гнучкіше реагувати на зміни стану ліквідності банківської системи України.
Фото: Бизнес Цензор - Цензор.НЕТ

Основні зміни

  • Коридор процентних ставок за операціями постійного доступу на термін овернайт залишиться незмінним: облікова ставка +2 п.п. – для кредитів рефінансування, облікова ставка -2 п.п. – для депозитних сертифікатів.

  • Нацбанк припинить проводити тендери з надання ліквідності строком на 90 днів. На сьогодні у такому рефінансуванні немає зацікавленості банків через можливість ролловеру.

  • Синхронно зміниться і графік проведення операцій з регулювання ліквідності.

  • Національний банк відмовиться від проведення тендерів з рефінансування щотижня і розміщення депозитних сертифікатів двічі на тиждень.

  • Основні операції будуть чергуватися і проводитися лише раз на тиждень щоп’ятниці: один тиждень – тендер з надання ліквідності, інший – розміщення депозитних сертифікатів.

Докладніше про запроваджені зміни читайте тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися