Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2019, 17:29

Валютні депозити від monobank. Як заробити двічі

Починаючи з вересня банки навперебій підвищували ставки за депозитами в гривні. У деяких фінустановах дохідність таких вкладів вже досягла 17,75% річних. А ось ставки за валютними депозитами на ринку давно «замерзли». Monobank вирішив виправити несправедливість і запропонував клієнтам одну з найвигідніших ставок серед банків України — 5%.

Українці як і раніше не дуже довіряють гривні, багато хто воліє робити заощадження у валюті. За даними НБУ, в жовтні минулого року обсяг валютних вкладів населення зріс на 1% — до $8,7 млрд в еквіваленті. Гривневі депозити громадян за цей період «схудли» на 0,8% — до 256,8 млрд грн.

До недавнього часу власникам валютних вкладів доводилося заробляти, в основному, на коливаннях курсу. До кінця року долар в Україні традиційно дорожчає. Тому ті, хто подбав купити валюту заздалегідь, ще влітку, в грудні-січні може непогано заробити на такій інвестиції.

А ось банки допомагають громадянам неохоче. За даними «Мінфіну», середня ставка за доларовими вкладами на 12 місяців в кінці листопада становила всього 2,91% річних, за депозитами в євро і того менше — 2,08% річних. Найменше за валюту готові платити «дочки» іноземних банків. В ОТП Банку, наприклад, дохідність доларового депозиту на 12 місяців становить 0.25% річних, в Креді Агріколь Банку — 0,1%, а Укрсиббанк такі вклади взагалі не приймає. Через це багато громадян вважали за краще тримати гроші вдома — «під матрацом». Хоча в нинішні неспокійні часи це далеко небезпечно.

Що стосується максимальних ставок за заощадженнями в американській валюті в найбільших банках, то на початок грудня вони не перевищували 4,75% річних. Найвищу дохідність пропонували Універсалбанк, Укргазбанк, Таскомбанк та Альфа-Банк.

На цьому тлі явно виграють валютні депозити від monobank з досить високою ставкою. За річними вкладами в американській валюті вона досягає 5% річних, за вкладами в євро на такий же термін — 4% річних.

Мінімальна сума вкладу — 100 доларів або євро.

Депозит можна відкрити на 1,3,6 або 12 місяців. Для найкоротших вкладів ставка стартує від 2,5% в доларах і від 1,5% в євро.

Умови та обмеження

Гнучкі умови — один з головних плюсів продуктів monobank. На кожному з етапів вкладникам надається кілька опцій, серед яких вони можуть обрати оптимальну.

Валютні депозити можна поповнювати протягом всього терміну дії договору. Завдяки цьому можна швидко накопичити гроші на велику покупку. Є тільки одне обмеження — сума поповнення в календарний місяць не повинна перевищувати початкову суму вкладу.

monobank — це онлайн проект. Тому, щоб відкрити депозит, не потрібно нікуди ходити — всі необхідні дії — від відкриття вкладу до його зняття — можна виконувати в мобільному додатку.

Поповнювати рахунок можна двома способами: або з карти monobank, або готівкою без комісії в касах банків-партнерів.

Відсотки за валютним депозитом або виплачуються щомісяця на карту, або капіталізуються — тобто після закінчення місяця додаються до тіла вкладу. В останньому випадку вкладник може заробити більше — адже в наступному місяці дохід буде налічуватися вже на більшу суму.

Але яке б рішення не прийняв клієнт, його можна змінити в будь-який момент. Наприклад, якщо ви спочатку обрали капіталізацію відсотків, але потім вам раптово знадобилися гроші, потрібно просто повідомити про це мобільному банку — і в наступному місяці він перерахує відсотки на карту.

Виплата депозиту також проводиться двома способами — або на карту monobank, або готівкою без комісії у відділенні.

Якщо ви закрутилися й забули про те, що термін вкладу закінчився, monobank його автоматично пролонгує. Це досить зручно, оскільки гроші не будуть лежати «мертвим вантажем» — на них продовжать нараховувати відсотки. Але за бажанням вкладника автопролонгація може не активуватися.

І, як завжди, monobank готовий заохочувати найбільш лояльних клієнтів. Для тих, хто подовжить депозит на такий же термін або навіть на довше, передбачений кешбек в розмірі 0,1%. Виняток становлять тільки короткі вклади на 1 та 3 місяці.

Monobank — перший український мобільний банк, який є спільним проектом екс-менеджерів Приватбанку і команди Універсал Банк. Він працює виключно на мобільних пристроях.

Одне з головних ноу-хау проекту — дистанційне обслуговування клієнтів. У мобільному додатку, створеному спеціально для monobank, можна отримати будь-які послуги без відвідування банку — розмістити депозити, оплатити комуналку, здійснити грошові перекази і т.д ..

Оформлюючи депозити в monobank, клієнти де-факто розміщують їх на рахунках Універсал Банку — однієї з найстаріших фінустанов на ринку. Банк працює з 1994 року, входить до фінансової групи «ТАС» і є членом Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Коментарі - 16

+
+56
gumanoid
gumanoid
9 січня 2019, 20:55
#
Вот только для того, чтобы по окончанию депозита получить свои живые деньги, Вам нужно заплатить 1% за снятие.по факту, не такой этот банк и выгодый
+
+8
mary27
mary27
10 січня 2019, 2:23
#
+1000 этому гуманоиду)

Эта комиссия перекрывает все «преимущества».

Если на то пошло, в смысле «гибкости» «Укргазбанк» получше:
По недельному депозиту в долл. — 3,75% годовых.
Полугодовые-годовые вклады — 5%.
И возможность открыть вклад в телефонном режиме, были б деньги на тек.счету.
+
+19
Кирилл Легкодух
Кирилл Легкодух
10 січня 2019, 8:56
#
По окончании депозита он выплачивается на карту монобанка и уже с нее идёт 1% за снятие? В статье написано, что снятие в отделении — без комиссии, но, тут же, упоминается, что это мобильный банк… Логика
+
0
Max Him
Max Him
10 січня 2019, 18:36
#
Статью дочитай до конца- там написано, что снять можно без комиссии. Хотя я месяц назад узнавал, что комиссия 0.5, а не 1, как ты напечатал)
+
0
lauderdale
lauderdale
13 січня 2019, 15:46
#
Ну вообще невыгодно)всего лишь максимальная ставка плюс кэшбэк за покупки-сплошные убытки)
+
+64
00991447
00991447
10 січня 2019, 8:48
#
Була думка відкрити валютний депозит. Вирішив спочатку поцікавитися, чи зможу я його потім забрати. Виявилося, що відділення Універсал Банку в нашому місті немає (обл. центр). У службі підтримки Монобанку повідомили, що зможу забрати в Таскомбанку (банк-партнер) у гривні по курсу здавання (тобто той, що нижчий). Ну і комісія 0,9%. Я думаю, що всім зрозуміло, що моя зацікавленість у відкритті валютного депо в цьому банку одразу зникла
+
+7
Андрей Иванченко
Андрей Иванченко
10 січня 2019, 9:36
#
Сейчас комиссию компенсируют. То есть если вклад закончился, пишите на службу поддержки и идёте снимаете в кассу без комиссии
+
0
raskrivywka
raskrivywka
11 січня 2019, 0:12
#
Вклад выгодный, для тех кто в дальнейшем не будет снимать накопления, а будет расчитываться картой и осуществлять покупки картой. И при этом получая еще кеш бек. Если рассматривать с точки зрения именно, онлайн банкинга, а не обнала то очень даже выгодно
+
0
mary27
mary27
11 січня 2019, 18:30
#
«тех кто в дальнейшем не будет снимать накопления, а будет расчитываться картой и осуществлять покупки картой» — отличная идея, продавать «Универсалу» доллары по заведомо невыгодному курсу.
+
0
Роман Радзюль
Роман Радзюль
11 січня 2019, 10:36
#
Ну не можуть «чомусь» банки працювати заради вигоди клієнтів- звичка за безкарність?
+
0
magkiev
magkiev
11 січня 2019, 15:06
#
Валютные вкладчики имеют убыток как и гривневые.Считаем.5% годовых. Это чистые 4%.Посмотрите цены на продукты, проезд, гостиницы в Европе-они за 5 лет подскочили на 40-50%.А Вы за это время получили только 4*5=20% компенсации от обесценивания доллара.В итоге ваш убыток 25%.Да если заглянуть 20 лет назад в 1999, то за 100 дол тогда можно было в 4 раза больше купить чем сейчас.Ну не понять народу это, будут все равно нести, а наживаются на этом толстые банкиры.
+
+13
mary27
mary27
11 січня 2019, 18:30
#
Т.е. в ЕС инфляция ~10%?)
А ЕЦБ и не знает)
+
0
magkiev
magkiev
16 січня 2019, 17:42
#
И у нас есть такие кто верит в официальную инфляцию в 9.9%
+
0
Evgeniy Asmolov
Evgeniy Asmolov
18 січня 2019, 14:48
#
Раз уж взялись поумничать, давайте до конца. Раз 4% годовых это лохотрон — куда несут деньги «знающие люди»?
+
0
magkiev
magkiev
18 січня 2019, 18:04
#
Это не лохотрон, а частичная компенсация от обесценивания.Вариантов инвестиций много, нужно взвешивать риски и учитывать и реальную инфляцию.
+
+6
88369477
88369477
11 січня 2019, 20:17
#
Коммисии именно по валютным депозитам Монобанка — нет. Вклад можно забрать на кассе или перевести на валютную карту Монобанк. С валютной карты также можно снять средства без коммисии (Именно те средства которые были зачислены с депозита).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися