Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2019, 15:20

У Шанхаї побудують завод Tesla

Tesla запустила будівництво автомобільного заводу в Шанхаї (Китай), повідомив засновник компанії Ілон Маск у Твіттері. Shanghai Giga Factory стане першим підприємством Tesla за кордоном. Про це пише «Ліга».

Tesla запустила будівництво автомобільного заводу в Шанхаї (Китай), повідомив засновник компанії Ілон Маск у Твіттері.
Фото: Сегодня

Що відомо

  • На шанхайської фабриці виготовлятимуть «доступні версії» Tesla Model Y і Tesla Model 3 для китайського ринку. Виробництво останніх планують запустити вже в 2019 році.
  • Автомобілі Tesla Model S / X і дорожчі версії Model 3 / Y, за словами Ілона Маска, як і раніше, випускатимуть у США.
  • Tesla планує інвестувати в цей проект близько 7 млрд дол., що є рекордною іноземною інвестицією у виробництво в історії Шанхаю. Крім того, компанія зможе уникнути введених Китаєм мит на імпорт автомобілів з США.
  • Угоду про будівництво заводу Tesla уклала з урядом Шанхаю в липні 2018 року. Ділянку землі площею 864,88 тис. кв. м обійшлася Маску в 140,51 млн дол.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 січня 2019, 0:56
#
У Лас-Вегасі автопілот Tesla Model S збив і вивів з ладу автономного російського робота Promobot, який повинен був брати участь в міжнародній виcтавці споживчої електроніки CES 2019, повідомляють Патріоти України.
У мережі вже звикли жартувати над автопілотами Tesla. Система автономного управління електрокаром то дає збій після чергового оновлення програмного забезпечення, то і зовсім призводить до серйозних ДТП.
Тепер же приводом для троллінгу компанії Ілона Маска став воістину незграбний інцидент: в Лас-Вегасі Tesla Model S збила автономного робота Promobot, який пересувався по узбіччю.
Видання Techthelead пише, що водій Tesla хотів спробувати режим повного автономного управління на ділянці, яка видалася йому порожньою і безпечною.
Водій запевняє, що не помітив перешкоду і вибачається перед інженерами, називаючи робота «милим». Навряд чи розробникам допоможуть вибачення, оскільки повідомляється, що робот серйозно постраждав і вийшов з ладу.
Примітно, що Promobot — це російська компанія з міста Пермі, яка виробляє «роботів-адміністраторів, промоутерів, хостес, музейних гідів, консультантів, консьєржів і багатьох інших».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися