Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2019, 12:42

Американці купують велику IT-компанію, що працює в Україні

Компанія DXC Technology (США) 7 січня повідомила про поглинання IT-компанії Luxoft, у якої три офіси розробки в Україні. Про це пише «Дело» з посиланням на повідомлення компанії.

Компанія DXC Technology (США) 7 січня повідомила про поглинання IT-компанії Luxoft, у якої три офіси розробки в Україні.
Фото: segodnya.ua

Вартість операції складе близько 2 млрд доларів, і вона повинна бути закрита до червня 2019 року.

Що це дасть

Купівля Luxoft дозволить DXC Technology прискорити зростання і масштабування, а також розширить доступ талановитим спеціалістам до цифрової індустрії.

«Luxoft і DXC Technology доповнюють один одного, а наше спільне бачення цифрової трансформації робить цю комбінацію відмінною для обох організацій, а також вигідною для наших клієнтів», — цитується Майк Лорі, президент і CEO DXC Technology.

Викуп пройде при оцінці $59 за акцію, що в сумі складе близько $2 млрд. У офіційній заяві говориться, що всі кошти виплатять грошима.

Також уточнюється, що Luxoft збереже свій бренд, але буде працювати як компанія, що входить в DXC Technology. Також збереже свою позицію чинний президент і CEO компанії Дмитро Лощинін, який буде звітувати Майку Лорі.

Luxoft заснована в 2000 році в Москві. Зараз головний офіс знаходиться у Швейцарії. Компанія має офіси розробки у трьох містах України (Києві, Дніпрі та Одесі).

За даними DOU, в Україні в компанії працює майже 4000 співробітників із загальної кількості персоналу в 13 тис. чоловік.

Зараз надає послуги для клієнтів у 22 країнах. Основні напрямки діяльності компанії — автомобільна промисловість, фінансові послуги, охорона здоров'я, телекомунікації та інші сфери економіки.

Коментарі - 1

+
0
20400808
20400808
8 січня 2019, 13:30
#
Ого, $2 млрд
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися