Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 січня 2019, 17:21

НБУ оновив правила продажу пам’ятних монет через on-line

Національний банк оновив правила продажу пам’ятних монет України і сувенірної продукції через on-line замовлення. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк оновив правила продажу пам’ятних монет України і сувенірної продукції через on-line замовлення.
Фото: forbes.net.ua

Зокрема Національний банк:

  • скоротив термін викупу замовником заброньованих монет і сувенірної продукції нових випусків із 45 до 35 календарних днів. Це пов’язано зі значною кількістю замовлень та високою популярністю системи. При цьому, згідно з даними Національного банку, більшість таких заброньованих замовлень реалізовується впродовж 10 – 15 днів;
  • отримав можливість блокувати замовників, які використовують автоматичні програми (боти). Це допоможе уникнути зловживань під час роботи системи on-line замовлення та підвищити ефективність її функціонування;
  • встановив вимогу щодо купівлі монет і сувенірної продукції тільки за нотаріально посвідченою довіреністю. Таку вимогу запроваджено з метою мінімізації зловживань, пов’язаних із викупом продукції однією особою на підставі довіреності, а також здійснення персоніфікації осіб, які замовляють нумізматичну продукцію.

Нові правила діють із 3 січня 2019 року. Усі замовлення, зроблені до зазначеної дати, буде реалізовано згідно з попередньою редакцією правил (крім нотаріального оформлення довіреностей).

Читайте також: НБУ починає продавати нові монети для колекціонерів — фото

Що нового? 

  • Національний банк запровадив новий порядок розподілу та реалізації пам’ятних монет України і сувенірної продукції між каналами продажу.
  • З нового року виконання on-line замовлень у всіх областях України (крім Києва та Київської області) здійснюватиме Ощадбанк як офіційний дистриб’ютор Національного банку з продажу пам’ятних монет і сувенірної продукції та уповноважений банк.
  • Це стосується також і пам’ятних монет «Богдан Ханенко» та «100 років Акту Злуки – соборності українських земель», які зараз доступні дляon-line замовлення і вводяться в обіг Національним банком України 17 січня 2019 року.
  • Регіональні підрозділи Національного банку з 2019 року припиняють продаж нових випусків пам’ятних монет України та сувенірної продукції, а замовлену on-line у 2018 році нумізматичну продукцію вони реалізовуватимуть у міру її отримання у встановлені терміни.
  • У подальшому купувати пам’ятні монети та сувенірну продукцію Національного банку можна буде у банків-дистриб'юторів.

Коментарі - 1

+
+45
allexpl
allexpl
4 січня 2019, 18:49
#
«… и повысить эффективность ее функционирования» — достаточно часть получаемой прибыли не себе по карманам распихивать, а арендовать дополнительный сервер, чтоб небыло таких тормозов и глюков сайта как во время он-лайн заказа.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися