Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 січня 2019, 9:30

Закінчився мораторій на перевірки бізнесу: що це означає

1 січня закінчилася дія мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу, який вперше ввели в 2014 році, пишуть «Українські новини» з посиланням на прес-службу уряду.

1 січня закінчилася дія мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу, який вперше ввели в 2014 році, пишуть «Українські новини» з посиланням на прес-службу уряду.
Фото: bigmir)net

Що це означає

  • Інспекційна система в Україні трансформується в напрямі ризикоорієнтованого підходу. Відтепер інспекційні органи будуть фокусуватися на прозорій оцінці суб'єктів господарювання та попередженні податкових ризиків, а бізнес — знатиме, коли і чому до нього прийде інспектор.
  • Вже запущено інтегрований портал inspections.gov.ua з низкою інструментів для онлайн-взаємодії держава — бізнес. 26 інспекційних органів з 33 зараз вже долучилися до роботи на порталі і відкрили інформацію про своїх перевірках. В єдиній системі опубліковано близько 250 тис. планів і приблизно 48 тис. результатів уже проведених перевірок.
  • ДФС сформував план-графік документальних перевірок на 2019 рік. У нього включено майже 5 тис. суб'єктів господарювання (СГ) — юридичних осіб з обсягами задекларованих доходів за 2017 рік — 1,14 трлн гривень.
     

Читайте також: Стало відомо, до кого прийде ДФС з перевіркою в 2019 році

  • Основу плану-графіка проведення документальних планових перевірок складають платники податків, які здійснюють діяльність в чотирьох галузях економіки — металургійній, фармацевтичній, в сфері торгівлі побутовими приладами та роздрібної торгівлі пальним, а також їх контрагенти, задіяні в схемах поставки товарів, робіт і послуг.

Коментарі - 23

+
+52
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 10:31
#
«ГФС также сформировал план-график документальных проверок на 2019 год. В него включены почти 5 тыс. субъектов хозяйствования (СХ) — юридических лиц с объемами задекларированных доходов за 2017 год — 1,14 трлн гривен.» — может лучше проверять тех кто не показывает прибыли, или даже отображая ее выводит эту прибыль в офшоры, например как компании Президента?
+
+15
Lamo
Lamo
2 січня 2019, 11:02
#
Откуда такая информация?
+
+52
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 12:16
#
Если Вы о той что выделена в кавычках — то из самой статьи.
Если о том что пока еще действующий Президент активно использует офшоры для оптимизации налогообложения — то этого предостаточно в интернете.
Для примера:
https://hromadske.ua/posts/raiski-dokumenty
https://strana.ua/news/103041-rajskie-dokumenty-ofshory-poroshenko-v-novom-rassledovanii-zhurnalistov.html
+
+15
Lamo
Lamo
2 січня 2019, 12:50
#
Хорошо хоть на РТ ссылку не дали, хотя хробацьке и страна.юа примерно такого же уровня источник информации.
я и не сомневался в неправдимости Вашей информации.
+
+58
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 13:02
#
Ну а як же, всі навколо куплені. Не дивно що ви так гадаєте, ваш же кумир діє сам такими методами.

Тут слово Порошенко та його команди проти слів та документів міжнародних журналістів-розслідувачів, яким я довіряю набагато більше ніж йому.

Скільки він вже разів збрехав мільйонам українців? Самі видатні його брехні це закінчити війну та продаж бізнесу, а більш дрібних сотні, якщо не тисячі!

Може ви й Насірову вірите що у нього не було на час суду Британського громадянства? Якщо ні, то в чому різниця між виправданнями одного коррупціонера та іншого?
+
+11
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 14:04
#
Дорікання обіцянкою закінчити війну мені нагадує дитяче «дід мороз обіцяв мені машинку, де вонаааа аааа, який безнадійно несправедливий світ», з таким же рівнем сприйняття реальності. Да, в квітні і травні, коли Слов’янськ був самою гарячою точкою, закінчити війну видавалося відносно просто. І в червні видавалося. І в липні. Якщо ви відкриєте карти АТО за даний період 2014 року, ви замітите, що фактичний прогрес давав причини вірити передбаченням, нехай і не за «два дні», але АТО йшло до свого логічного завершення. Поки не наразилося на Ілловайськ, на тотальну зневіру і страх опісля, на Дебальцево, на 30% виконання плану мобілізації. Да, є люди, які мають право говорити — треба було йти всеодно вперед. Ті, хто безпосередньо був в АТО, або готувався на полігонах до нього. А сидіти дома і розказувати, як Порошенко точно мав закінчити, він же обіцяв, тільки чужими життями і наплювати на ціну — досить таки підло. Не по відношенню до Порошенка, а до тих, хто повинен реалізовувати ура-наступальні настрої вживу.
+
+10
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 14:18
#
Питання та претензії якраз саме до Порошенко і ні до кого іншого, тим паче до воїнів що боронили Україну! Бо саме Порошенко (я впевнений що він це розумів) задля досягнення мети — Президентства, відверто брехав даючи обіцянки!
+
+11
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 14:33
#
Не беруся судити і захищати, але, як на мене, Порошенко не брехав, а недооцінив ризики і готовності Росії розпалювати все масштабнішу війну. Я роблю такі висновки по перебігу АТО від червня і до 23-24 серпня 2014 року, коли було звільнено майже половину територій і здійснено спробу оточити і блокувати Донецьк (яка закінчилася Ілловайськом)
+
+25
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 14:52
#
Я іншої думки, так як для россії та її очільників вже процес пішов, а програти вони не могли — тому що Путлера тоді би не зрозуміли його ж бараниі це могло закінчитися вже для нього втратою влади.
Або Порошенко виявився недолугим та недалекогладним в стратегічному аналізі та плануванні.
Це трішки краще ніж його відверта брехня та популізм. Але навіть тоді виникає питання — чому він хоча б після Ілловайська не визнав що він помилився? Може тому що не помилився а обіцяв не маючи можливості це виконати?

+
+10
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 14:58
#
Ну а продати бізнес що йому заважає?
Лише жадоба до збагачення, і мова що нема гарної ціни це лише виправдання.

Я недавно вирішив продати совю квартиру в Житомирі, щоб докласти і купити в Києві. Але в зв«язку з тим, що я не знайшов покупця на ту ціну що мене влаштовує — я в результаті вирішив поки що її здавати. Але якщо б я зробив дешевше на 5 тис у.е. то продав би вже наявному бажаючому.
Я відмовився, і це природньо, бо для мене гроші теж мають вагу в житті.
Проте я ж нікому не обіцяв!
От якби я пообіцяв якійсь дівчині, що якщо вона переспить зі мною то я їй продам квартиру на цих 5 тис у.е. дешевше, а в результаті отримавши своє — сказав що не хочу бо це дешево. То це було б більше схоже на згвалтування, тобто на те, що Порошенко в результаті зробив з мізками багатьох його виборців!
+
0
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 16:24
#
Я зрозумів, де в нас розбіжність сприйняття однієї ситуації. Ви говорите про обіцянку в два тижні закінчити АТО, це дійсно маніпуляція, яка навіть в травні 2014 виглядала занадто відвертою. Це правда непристойна маніпуляція, тут нічого спорити (хіба про якість виборців, які не проголосують за чесність). Я ж говорю про звинувачення Порошенка в нездатності закінчити війну. Тільки заднім числом ми можемо твердити що очікували Ілловайськ. А він став переломним моментом. Закінчити війну після нього можна було тільки прийшовши самому в воєнкомат і самому пішовши під реальні кулі. Чужими ж смертями продовжувати вести з мирних домівок наступальну війну, яка перейшла на зовсім інший по кривавості рівень з явною заявкою Росії «ми не віддамо Донецьк будь-якою ціною» — досить низько і недостойно.
+
0
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 16:38
#
Сьогодні, за короткий період, в Україні ніхто об"єктивно не здатний завершити війну. Тут дуже багато залежить від тих хто «за поребриком».
+
0
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 14:16
#
Перепрошую за різкість першого абзацу відповіді вище, я уявно опанував масовому безглуздю в соц. мережах щодо обіцянки закінчити війну, а не конкретно лише вам, і вжив некоректне образливе формулювання :(
+
+15
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 13:15
#
Дозволю собі поцікавитися, на чому ґрунтується ваша впевненість в тому, що представлені в статті документи фейкові/фальшиві? Тому що якщо документ дійсний, він залишається дійсним незалежно від джерела його публікації.
+
0
swanforever
swanforever
2 січня 2019, 13:27
#
А на чём Вы можете утверждать, что это ложная информация?
+
+5
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 13:34
#
Я так понял что здесь комментарий как раз о обратном.
+
0
vikchernij
vikchernij
2 січня 2019, 14:11
#
Я не знайшов нічого, крім істерики і емоцій, що б заперечувало дійсність документів. Тому я зробив висновок, що стаття Громадського варта довіри і офшори дійсно є. Принаймні поки хтось не опротестує документи.
+
0
Lamo
Lamo
2 січня 2019, 15:20
#
Ось скільки податків сплатив Рошен за 2017 рік:
https://news.finance.ua/ua/news/-/419129/roshen-ta-podatky-vidomo-skilky-splacheno-korporatsiyeyu-do-derzhbyudzhetu-za-2017-rik
Це ухиляння від сплати податків?
+
0
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 15:24
#
1. Ухиляння від сплати це не відсутність сплати податків, а зменшення податкового навантаження.
2. Чому акціонер підприємства сплачує лише 5% від прибутку а найманий працівник ЕСВ + військовий збір? Олігарх змінить такий підхід коли-небуть?
3. То може краще Ахметова чи Пінчука обрати — вони ще більше сплатили?!:)

Поговоримо коли зрозумієте що таке ЕСВ і хто є його платником — роботодавець як єдиний податковий агент чи наймана фізична особа.
+
+11
Qwerty1999
Qwerty1999
2 січня 2019, 16:13
#
Andrey M
«Поговоримо коли зрозумієте що таке ЕСВ і хто є його платником — роботодавець як єдиний податковий агент чи наймана фізична особа.»

К моему глубокому сожалению, вы так ни разу и не подтвердили со ссылкой на Законы Украины свои утверждения, о том что ЕСВ платит именно наёмный работник.
Не хочу показаться неучтивым — но пока вы не приведёте ссылки и не процитируете конкретные пункты Налогового Кодекса о том, что за начисление и уплату ЕСВ несёт ответственность наёмный работник — до тех пор я буду считать ваши высказывания «не соответствующими реальной действительности».

А жаль — раньше я считал, что сотрудники банков хотя-бы умеют делать видимость соблюдения украинского законодательства.
Кстати, ни разу не видел в актах проверки каких-то санкций к наёмным работникам за неправильное начисление ЕСВ или несвоевременную его уплату — почему то всегда виноват главбух и руководитель.
+
0
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 16:36
#
Сколько вы платите ЕСВ по сотрудникам которые у вас не работают?
А то что ваше предприятие не уплатит налог ЕСВ с ЗП наемного сотрудника, то понятно что это вина предприятия — оно хотело обмануть государство и фактически выплатило «ЗП в конверте».
Государство для оптимизации процессов возложило это в обязанность работодателя. Поэтому многие у нас так и не понимают сколько они уплатили налогов и не предьявляют спроса к властям по их использованию.
В цивилизованном мире, в многих странах, это может делать сам сотрудник.
Мы же пока в рыночных отношениях еще как малые дети.
Для понимания сути:
То что на родителей положена обязанность кормить детей ведь не означает что они за их едят?

Жаль что вы этого не понимаете, я думал что давая советы другим, сами в эллементарном можете разобраться…
+
0
Lamo
Lamo
2 січня 2019, 15:24
#
Вопрос поклонникам Воровки — сколько налогов заплатила Вона с хищения миллиардов газовых долларов?
Сколько денег из этих наворованных миллиардов Вона потратила на нашу армию?
Ответ: 0.
+
+10
dm101
dm101
2 січня 2019, 16:34
#
Не ссорьтесь, горячие украинские парни :)
Пока вы тут проводите общественные слушания на тему чьих-то оффшоров, налогов и прибылей, предлагаю параллельно задуматься о том, кто из кандидатов на пост президента платит налоги и показывает доходы и прибыли в полном объеме, кто не пользуется оффшорами? Вообще, какой более или менее крупный бизнес в Украине не пользуется оффшорами? А западные корпорации тоже не пользуются оффшорами? И обеспеченные физ. лица за рубежом тоже не пользуются оффшорами? Только у нас все такие нечестные и бессовестные? Так что давайте не будем заниматься болтологией. Статья была об изменениях во взаимоотношениях бизнеса и государства в части контрольных функций. Декларации озвучены красивые, посмотрим, как будет на практике. По крайней мере, и при наличия моратория никого ничего не останавливало от наезда на тот или иной бизнес, если было очень надо. Так что посмотрим, как оно пойдет. Вектор движения, на мой взгляд, правильный.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися