Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2018, 13:51

Кабмін запровадив монетизацію пільг і субсидій

Кабмін 27 грудня схвалив постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Кабмін 27 грудня схвалив постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.
Фото: delo.ua

Що нового

  • Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними.
  • Змінюється лише алгоритм її виплати.

Що таке монетизація

Монетизація відбуватиметься у три етапи.

  • З 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше.

Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

Скажімо, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1 500 гривень. А сума всіх комунальних платежів складає 2 000 гривень. 1 500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн.

  • З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.
  • З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Коментарі - 3

+
+51
42077136
42077136
27 грудня 2018, 14:59
#
Щось трохи мутновато.
+
0
Andrey M
Andrey M
27 грудня 2018, 16:58
#
Идея выглядит в принципе неплохо.
А как будет — жизнь покажет.

+
0
Galina Mikhailuk Михайлюк
Galina Mikhailuk Михайлюк
1 січня 2019, 20:31
#
Говорят, что количество субсидиантов уменьшилось, но это и благодаря минсоцполитики, которые привязали людей к ПФУ, где им нужно брать справки об уплате страховых взносов, которые ПАО ДТЗ Днипро не платят страховые взносы с сентября 2017 года. И люди оказались в замкнутом кругу и не имеют возможность оформить субсидии, но при этом с них ежемесячно высчитывают все налоги. Как такое может быть. Никогда за всю жизнь мы с таким безобразие не сталкивались. И минсоцполитики прекрасно знает об этом явлении и как специально это сделало. Когда будет порядок в стране по поводу уплаты страховых взносов, неуплата которых наказывает прежде всего работяг. Вам не жалко их?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися