Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2018, 14:19

Субсидії безробітним будуть нараховувати по-різному

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив різницю в нарахуванні субсидій для безробітних українців у містах і селах. Різниця обгрунтована тим, що у великих містах, на відміну від сільської місцевості, немає проблем з робочими місцями. Про це пише «Сегодня».

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив різницю в нарахуванні субсидій для безробітних українців у містах і селах.
Фото: Сегодня

«З огляду на те, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, їй може бути призначена субсидія за рішенням комісії. Що стосується міських жителів… Я готовий особисто допомогти їм, якщо вони готові працювати. Проблеми безробіття у великих містах на сьогоднішній день немає. Тому тих, хто не працює — потрібно запитати „чому“, — сказав Рева під час засідання уряду в ВР.

Також міністр додав, що якщо людина отримує півставки, у субсидії їй не відмовляють. Але коли вона має півставки, їй дотягують прибуток до мінімальної заробітної плати. Дуже часто громадяни просять знизити офіційну зарплату, щоб отримати субсидію.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року уряд планує запровадити повну монетизацію субсидій на оплату послуг ЖКГ.

Коментарі - 2

+
+7
Nataliya Levenets
Nataliya Levenets
22 грудня 2018, 12:19
#
Не правда, у меня минималка 3723,00, а насчитали доход для расчёта субсидии 3 прожиточных минимума 1841,00х3=5523,00 грн. потому, что за июнь 2018 года зарплата была меньше минималки, был отпуск, получилось совокупный доход за 6 месяцев январь-июнь 2018 года был меньше минималки. И как я не доказывала, что налога ЕСВ уплачено за июнь с расчёта 3723,00 грн., т.е. с миним
алки, фактически у меня по всем месяцам 3723,00 грн., УПСЗН считает по своему.
+
0
Григорий П
Григорий П
24 грудня 2018, 1:53
#
Брехня згубила і владу януковоща
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися