Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 грудня 2018, 15:30

Мінагропрод запустив портал грошової оцінки земель

Мінагропрод запустив в бета-версії Всеукраїнський портал загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НДО) земель сільгосппризначення, який дає змогу прорахувати НДО на будь-якій ділянці в Україні. Про це повідомив в Facebook т.в.о. голови міністерства Максим Мартинюк.

Мінагропрод запустив в бета-версії Всеукраїнський портал загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НДО) земель сільгосппризначення, який дає змогу прорахувати НДО на будь-якій ділянці в Україні.
Фото: 1news.zp.ua

Що це дасть

  • Громадянам-власникам земель, які здають ділянки в оренду, портал дає змогу, спираючись на дані НДО, переконатися в справедливості орендної плати і за потреби скоригувати її, орієнтуючись на показники земельних аукціонів по району.
  • Орендарям — можливість чітко спрогнозувати свої орендні витрати в будь-якому куточку України й обсяг обов'язкових платежів.
  • Органам місцевого самоврядування — мати чітке уявлення про оцінку земельних ресурсів і можливість прорахувати надходження до бюджетів, впровадження планування.

Базою для розрахунку НДО земельної ділянки є показники якості ґрунтів.

Мінагропрод очікує, що в зв'язку з запуском порталу активізуються земельні аукціони (в тому числі і в електронному форматі), значна частина яких зараз просто не може відбутися, якщо місцева райрада не затверджує НДО на лоти.

Коментарі - 1

+
0
Boyarishnick
Boyarishnick
20 грудня 2018, 16:28
#
Готовятся к снятию моратория: Ляшко с Йулей в прединфарктном состоянии…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися