Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2018, 12:36

ФГВФО розкрив схему виведення коштів з Фортуна-банку

Посадові особи Фортуна-банку нанесли збитків на 2 235 млн грн, із яких 1 840 млн грн – заборгованість за кредитами пов’язаних осіб. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Посадові особи Фортуна Банку нанесли збитків на 2 235 млн грн, із яких 1 840 млн грн – заборгованість за кредитами пов’язаних осіб.
Фото: korrespondent.net

Як зазначається, кошти, видані пов’язаним особам, — загалом на суму 2105 млн грн – становлять приблизно 98% кредитного портфелю АТ «Фортуна-банк».

Схема виведення

  • Учасники схеми виведення коштів (двоє посадових осіб банку), видаючи кредити пов’язаним особам через акціонера банку, усвідомлювали, що ці гроші не буде повернуто: зокрема, з понад 2 238 млн гривень кредитів (за актуалізованими даними на грудень 2018 р.), 1 551 млн грн – не мають забезпечення.
  • За висновками Уповноваженої особи, керівники банку не могли не розуміти економічних наслідків своєї кредитної політики, оскільки це – у безпосередній компетенції правління банку.

Загальна балансова вартість активів банку на момент затвердження ліквідаційної маси 24 квітня 2017 року склала 2 322 млн грн, при цьому ринкова вартість активів склала 595 млн грн, тобто, виявилась майже у 4 рази нижчою від тієї, що була відображена у звітах банку.

Нестача ліквідаційної маси відносно вимог кредиторів, за висновками уповноваженої особи, становить 397 млн грн. За цими фактами уповноваженою особою Фонду спрямовано заяву до Київської місцевої прокуратури №7.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися