Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2018, 19:41

Київ затвердив бюджет-2019

Сьогодні, 13 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили бюджет та програму соцекономрозвитку столиці на 2019 рік. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Сьогодні, 13 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили бюджет та програму соцекономрозвитку столиці на 2019 рік.
Фото: kmr.gov.ua

Найбільші суми спрямовано на три галузі: освіту, охорону здоров’я та соціальний захист. Йдеться про цифри розміром у 17,9 млрд грн, 10,7 млрд грн та 8,8 млрд грн відповідно. Загалом, видатки та доходи бюджету становлять 57,4 млрд грн.

«Щодо транспортної інфраструктури – тут видатки у межах 7 млрд грн. Фінансування житлово-комунального господарства становить 5,5 млрд грн. На галузь культури передбачено 1,4 млрд грн та 847 мільйонів – на фізичну культуру та спорт», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Відповідно до програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік, серед основних пріоритетів столиці в наступному році буде:

  • зведення Подільського мостового переходу через Дніпро,
  • будівництво метрополітену на Виноградар,
  • реконструкція Шулявського шляхопроводу.

Загалом капітальні видатки на транспортну галузь становлять майже 4,5 млрд грн.

«Також за ці кошти місто має намір реставрувати Київський фунікулер та трамвайну лінію по вулиці Алма-Атинській. І одне з найважливішого – продовжуємо відновлювати столичні дороги та комунальний транспорт. Капремонти рухомого складу обійдуться місту в 50 млн грн, а міських доріг – 714 млн. Майже стільки вкладе столиця й у зовнішнє освітлення вулиць», – пояснив Андрій Странніков.

Модернізації зазнає й житлово-комунальна галузь. На капітальні ремонти будинків, теплових мереж, заміну ліфтів, асфальтування прибудинкових територій виділено 4,75 млрд грн. У межах цієї суми місто планує і будівництво «Доступного житла» та житлових будинків для учасників АТО, а також придбання квартир для черговиків.

«Декілька цифр у галузі ЖКГ. Модернізація систем теплопостачання обійдеться місту в 550 млн грн. 484 млн грн направляємо на будівництво та реконструкція каналізаційних колекторів. На капремонти та заміну ліфтів міська рада спрямувала 370 млн грн, а на програму «70/30» – 130 млн грн», – підкреслив голова комісії.

Планується також наступного року завершити реконструкцію школи №42, що у Дніпровському районі та 5 садочків в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському та Подільському районах столиці. Загалом, капітальні видатки на освітню галузь становлять 1,7 млрд грн.

Трохи менше – 1,57 млрд грн капвидатків передбачено на охорону здоров'я та соціальний захист. Ці кошти, в першу чергу, будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію медичних закладів.

Протягом 2019 року модернізуватимуть і заклади культури та спорту.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися