Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2018, 18:18

Кабмін схвалив проекти угод з технічної допомоги ЄС Україні в 167 мільйонів євро

Уряд ухвалив підготовлені Міністерством економічного розвитку і торгівлі проекти низки угод щодо надання технічної допомоги ЄС Україні, повідомляє Мінекономрозвитку.

Уряд ухвалив підготовлені Міністерством економічного розвитку і торгівлі проекти низки угод щодо надання технічної допомоги ЄС Україні, повідомляє Мінекономрозвитку.
Фото: pixabay.com

Угоди

Угода про фінансування заходу «Програма розширення контактів між людьми: Дім Європи» між Україною та Європейською комісією строком на 8 років з бюджетом у 18 млн євро. Мета програми — залучення технічної допомоги з боку ЄС для сприяння налагодженню контактів, професійних зв’язків, культурного обміну між громадянами країн ЄС та України.

В рамках цієї угоди технічна допомога ЄС надаватиметься за такими напрямами:

  • професійний обмін шляхом організації короткострокових професійних стажувань у країнах-членах ЄС;
  • підтримка програмного та інформаційного центру «Дім Європи»;
  • створення спеціального вікна для розширення можливостей для участі України в програмі Erasmus+;
  • забезпечення відшкодування 50% від суми внесків України до програми «Креативна Європа» на 2018-2020 роки.

Угода про фінансування «Програма підтримки енергоефективності в Україні — EE4U-II». Ця програма є продовженням Програми підтримки енергоефективності в Україні — EE4U, що набула чинності 18 квітня 2018 року. Мета програми — залучити фінансування ЄС для підвищення енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів, зниження рівня викиду парникових газів в Україні. Загальний бюджет програми — 54 млн євро.

Угода про фінансування програми технічного співробітництва 2018 року. Метою підписання цього документу є залучення фінансування з боку ЄС для підтримки України в імплементації Угоди про асоціацію/Поглибленої та всебічної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Бюджет передбаченої угодою програми — 37 млн євро.

Завдання угоди:

  • надання технічної допомоги українським органам влади в імплементації норм законодавства ЄС в українському законодавстві у пріоритетних напрямах: навколишнє середовище, транспорт, енергетика, санітарний та фітосанітарний контроль, стандартизація, бухгалтерський облік, електронна комунікація, кібербезпека,
  • підтримка державних інституцій та інститутів громадянського суспільства в Україні в сфері захисту громадянських прав,
  • забезпечення участі українських організацій в програмі Горизонт 2020.

Угода про фінансування заходу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Мета підписання цієї угоди — залучити фінансування ЄС на потреби реформування та модернізації системи професійно-технічної освіти в Україні. Загальний бюджет передбаченої Угодою програми з підтримки освітніх проектів — 58 млн євро.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися