Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2018, 17:05

Онлайн-сервіси на допомогу підприємцю

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в Україні працює 330 тисяч малих і середніх підприємств і майже 1,5 млн ФОП. Тільки за 11 місяців цього року в Україні зареєструвалося 86 000 підприємців. «Мінфін» зібрав інформацію для тих, хто планує реєструвати бізнес, але не знає, з чого почати.

як зареєструвати бізнес

Якщо ви плануєте відкривати торговельну точку, кафе, ательє або СТО, реєструвати підприємство потрібно заздалегідь, ще до запуску бізнесу. Це стосується і тих, хто хоче працювати з корпоративними клієнтами, яким потрібно виписувати інвойси та іншу бухгалтерську документацію.

Частина українців працює віддалено без офіційного оформлення. Але якщо така робота має систематичний характер і стає основним способом заробітку, її слід зареєструвати. Так ви зможете уникнути інтересу податкової служби до джерел вашого доходу. Але є й інші плюси — особам без офіційного доходу важко отримати кредит, оформити рахунок за кордоном або відкрити візу.

Як і де зареєструвати свій бізнес

Етап реєстрації для багатьох підприємців асоціюється з бюрократією, чергами та втратою часу. Так було раніше. Зараз зареєструвати бізнес можна онлайн — з дому, офісу чи ресторану. Потрібен тільки доступ до інтернету та електронний цифровий підпис. Безкоштовно ЕЦП можна отримати в державній податковій службі. Платно — в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК), або ж через банк, у якого є така опція.

Зареєструвати бізнес онлайн можна на порталі держпослуг iGov або на сайті «Онлайн будинок Юстиції». Процес реєстрації в обох випадках схожий: потрібно створити запис в особистому кабінеті і подати заяву в електронній формі. Система аналізує документи в режимі реального часу і відразу видає підказки, тому помилитися при заповненні форми складно. Після заповнення дані потрібно підтвердити за допомогою ЕЦП.

Заявник отримує відповідь протягом 24 годин з моменту подачі анкети, якщо це робочий день. Навіть якщо відповідь позитивна, краще перевірити ще раз інформацію: внесіть свій податковий номер в рядок пошуку на сторінці і подивіться, чи є ваші дані в реєстрі.

На що звернути увагу

При реєстрації не забудьте вказати, що ви обрали спрощену систему оподаткування. Краще впевнитися, що податкова отримала ваш запит: зайдіть до Реєстру платників єдиного податку і введіть свій податковий номер в рядок пошуку. Підприємець, який працює на єдиному податку, повинен також зареєструвати книгу обліку доходів і витрат. Правильно обирайте групу ФОП: співпрацювати з юрособами, наприклад, можуть тільки представники 3 групи.

Вся процедура реєстрації може займати від декількох тижнів до місяця. Вартість, в залежності від виду бізнесу, коливається від сотні гривень до кількох тисяч.

«Ок, Альфа!» — новий онлайн-сервіс для малого і середнього бізнесу

Без рахунку в банку вести бізнес офіційно не вийде. Сучасним підприємцям пощастило — вони можуть управляти своїми платежами дистанційно, в будь-який час з будь-якої точки світу. Наприклад, відкрити рахунок і стати клієнтом Альфа-Банку Україна можна за 5 хвилин, без відвідування відділень. В онлайн-сервісі для підприємців «ОК, Альфа» можна проводити практично всі банківські операції — від відправки платежів до відправки податкових звітів. Тут є шаблони договорів на реалізацію товарів або послуг, оренди нерухомості, оформлення трудових відносин і т.д.

Зареєструватися в системі «ОК, Альфа!» дуже просто — достатньо вказати ідентифікаційний податковий номер і номер телефону, на який через пару хвилин після підтвердження надійдуть зарезервовані реквізити рахунку. Скани або фото паспорта та ІПН клієнт відправляє в електронному вигляді, разом з короткою анкетою. Документи, на яких повинні стояти підписи, привозить мобільний банкір за зручною для клієнта адресою.

По суті «ОК, Альфа!» — це повноцінний віртуальний банк, який працює цілодобово. Причому його функціонал не обмежений банківськими операціями: клієнту доступні спеціальні пропозиції від партнерів банку — знижки на мобільний зв'язок, спецпропозиції з онлайн-продажу, створення сайтів, підбору персоналу, просування товарів і послуг.

Додаткові сервіси, які роблять життя підприємця простіше

Tilda — зручний конструктор для створення сайтів

Розробка сайту стороннім фахівцем коштує досить дорого. Але якщо ви тільки починаєте свій бізнес, веб-сторінку можна створити самостійно. У бібліотеці Tilda представлені сотні блоків, які легко комбінувати. Більш просунуті користувачі можуть скористатися графічним редактором Zero Block і створити унікальний дизайн сайту. Блоки вже адаптовані під розмір екрану, тому сайт буде добре виглядати на будь-якому гаджеті.

HeadHunter — пошуку співробітників

Рано чи пізно з розвитком бізнесу постане питання про розширення штату і найму нових співробітників. Закрити вільні вакансії краще за допомогою професійних онлайн-майданчиків.

Особистий експерт — онлайн сервіс від ЛІГА: ЗАКОН

Експерти компанії ЛІГА: ЗАКОН, а також автори провідних бухгалтерських видань України оперативно відповідають на індивідуальні запитання користувачів.

Всі згадані сервіси доступні в онлайн-банкінгу «Ок, Альфа» в якості спеціальних пропозицій. Всього клієнт банкінгу може отримати бонусів на суму до 25 тисяч гривень.

Коментарі - 7

+
+14
AleksandrBank
AleksandrBank
13 грудня 2018, 10:38
#
«Зарегистрироваться в системе «ОК, Альфа!» очень просто» — пока сложно, может уйти неделя. Много неполадок. Думаю за месяц устранят. Пока клиенты по сути «тестировщики» данной ОК Альфы. Но вцелом прикольная тема должна быть, посмотрим, как будет работать и не будет ли багов.
+
0
Zapreader
Zapreader
16 грудня 2018, 15:19
#
Я боюсь их службы поддержки) Альфа спыцыалисты — дно
+
0
Portmone.com Портмоне
Portmone.com Портмоне
17 грудня 2018, 15:33
#
С помощью Portmone.com можно оплачивать любые налоги (ЕСВ, ЕН и т.д.)
+
0
Zapreader
Zapreader
17 грудня 2018, 23:21
#
Точно, и платить неочевидные комиссии. Пользуйтесь портмон — самым неясным онлан лохотроном. Проходите мимо банков и организаций, где нет комиссий на оплату налогов и других услуг разного толка! Портмон форевер! Все строем в портмон!
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 грудня 2018, 11:03
#
Садик норм платить!

А также интернет начал новым пользоваться, у них бесплатно IP net
+
0
Portmone.com Портмоне
Portmone.com Портмоне
18 грудня 2018, 11:14
#
Если мы говорим только о компаниях без комиссии, то вот перечень: https://www.portmone.com.ua/r3/public/docs/no_commission.pdf

Спасибо, что выбрали нас)
+
0
Zapreader
Zapreader
18 грудня 2018, 20:45
#
Упаси бог иметь дело с такими мошенниками, как вы. Большего отстоя поискать, не найти. Ни одного плюса.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися