Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2018, 13:44

Кабмін затвердив план корпоративного управління Укрзалізницею

Кабінет міністрів затвердив план дій з корпоративного управління Укрзалізницею і зобов'язав щомісяця інформувати про його виконання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів затвердив план дій з корпоративного управління Укрзалізницею і зобов'язав щомісяця інформувати про його виконання, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Фото: dpchas.com.ua

План дій

  • До кінця 2018 року наглядова рада Укрзалізниці зобов'язана за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі затвердити порядок відбору голови і членів правління, а також — призначити главу правління на підставі подання наглядової ради.
  • У січні-березні 2019 року планується призначити членів правління, затвердити кодекс корпоративного управління, затвердити довгострокові цілі і сформувати стратегію розвитку підприємства; призначити керівників: з питань комплайенса, з питань управління ризиками.
  • У квітні-червні планується затвердити ключові KPI компанії, стратегію управління людськими ресурсами, план успадкування для керівників вищої ланки, призначити керівника служби внутрішнього аудиту.
  • У липні-вересні планується визначити допустимі відхилення від затверджених KPI, позначити ключових працівників в рамках відповідних вертикалей, затвердити робочий план Укрзалізниці, провести комплексну оцінку ризиків і затвердити політику управління ризиками у всіх сферах роботи компанії.
  • У жовтні-грудні планується затвердити цільову корпоративну структуру бізнесу компанії, систему звітності.

Варто зазначити, що в кінці жовтня 2018 року Кабмін вивів Укрзалізницю з-під дії постанови №777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки» і делегував наглядовій раді компанії можливість рекомендувати кандидатів на посаду голови правління.

Кабмін також змінив тип акціонерного товариства «Укрзалізниця» з публічного на приватне, а також затвердив оновлений статут товариства. В Укрзалізниці підкреслили, що «приватний» тип акціонерного товариства не змінює форму державної власності Укрзалізниці.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися