Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2018, 16:01

Fitch очікує трьох підвищень ставки ФРС в 2019 році

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating зазначає уповільнення темпів зростання світової економіки, при тому що різниця в темпах зростання між різними регіонами стає більш явною. Про це йдеться в прогнозі компанії Global Economic Outlook, пише Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating зазначає уповільнення темпів зростання світової економіки, при тому що різниця в темпах зростання між різними регіонами стає більш явною.
Фото: stroyobzor.ua

«Реальний підйом економіки єврозони знову не виправдав прогнози, світова торгівля сповільнюється, а зниження темпів зростання в Китаї тепер є не прогнозом, а фактом», — заявив старший економіст Fitch Брайан Култон.

Прогнози

Агентство прогнозує, що зростання глобального ВВП в 2018 році досягне піку на рівні 3,3% і сповільниться до 3,1% в 2019 році і до 3% в 2020 році.

У США Fitch очікує ослаблення зростання в наступному році до 2,6% в порівнянні з очікуваними 3% в 2018 році. При цьому темпи все одно залишаться вище середнього зважаючи на податкові стимули і високу зайнятість, що дозволить Федеральній резервній системі ще тричі підвищити ставку протягом 2019 року.

Тим часом прогнози для єврозони на поточний і наступний рік були погіршені до 1,9% і 1,7% відповідно в порівнянні з очікуваними в вересні 2% і 1,8%. Fitch очікує, що низькі темпи зростання в поєднанні зі слабкою інфляцією переконають Європейський центральний банк відстрочити підвищення ставок до 2020 року. При цьому раніше Fitch прогнозувало, що це трапиться вже в 2019 році.

Нагадаємо, що в листопаді Fitch зробило прогноз щодо курсу долара на наступні два роки.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
+5
Million Dollarov
Million Dollarov
5 грудня 2018, 16:19
#
От этого зависит рост показателей экономики Украины, ожидаем также с нетерпением этих данных.
+
0
ZoLoToY Ukrainez
ZoLoToY Ukrainez
5 грудня 2018, 16:30
#
ВВП растет и в Украине, вы зря так
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися