Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2018, 18:32

ЄС розміщує бонди для надання Україні 500 мільйонів євро

Європейський союз розміщує облігації з погашенням в квітні 2033 року, щоб залучити кошти для надання фінансової допомоги Україні на суму 500 мільйонів євро і Грузії — на суму 15 мільйонів євро. Про це повідомляє Рейтер, посилаючись на чиновника ЄС.

Європейський союз розміщує облігації з погашенням в квітні 2033 року, щоб залучити кошти для надання фінансової допомоги Україні на суму 500 мільйонів євро і Грузії — на суму 15 мільйонів євро.
Фото: arborinvestmentplanner.com

Розміщення облігацій пов'язано з тим, що минулого тижня Європейська комісія схвалила виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро, сказав чиновник.

«Коли ми виходимо на ринок для залучення коштів, ми безпосередньо пов'язуємо це з одержувачем, що пояснює, чому ми виходимо на ринок зараз, в перший тиждень грудня», — сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності, оскільки це питання поки носить конфіденційний характер.

За його словами, умови видачі кредитів Україні і Грузії будуть мати ті ж терміни погашення і ставку, що і бонди ЄС.

Завершення емісії очікується в понеділок, 11 грудня, сказали банківські джерела.

Нагадаємо, минулого тижня Єврокомісія затвердила виділення першого траншу в 500 мільйонів євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги Україні.

Організаторами випуску бондів виступають Commerzbank, Goldman Sachs, LBBW і TD Securities.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися