Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2018, 15:01

Офіційно: Приватбанк подаватиме апеляцію на рішення суду Англії

4 грудня суддя Фанкорт виніс офіційно своє рішення у Високому Суді Лондона. Про це йдеться у повідомленні банка.

4 грудня суддя Фанкорт виніс офіційно своє рішення у Високому Суді Лондона.
Фото: dpchas.com.ua

Що відбувається? 

  • Протягом слухання, що відбулося 23 листопада 2018 року в Лондоні, цей суддя надав банку дозвіл на оскарження рішення суду першої інстанції щодо питання юрисдикції. Банк подасть апеляційну скаргу найближчим часом.
  • Судовий наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників Банку, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, та шести компаній, які, як заявляється, підконтрольні їм, на суму 2,6 млрд доларів наразі залишається чинним.
  • Відповідачам і надалі заборонено, крім іншого, відчужувати свої активи без згоди Банку або дозволу англійського суду.

Рішення судді

  • Сьогоднішнє рішення фіксує висновки судді про те, що «в банку немає жодних труднощів із доведенням факту шахрайських дій для достатньої для судового розгляду справи… докази основним чином вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах… Існує дуже складна схема із залученням великої кількості кредитів та авансових платежів постачальникам… Саме штучна складність цієї схеми вказує на такі шахрайські дії.

Оформити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Історія конфлікту

  • Позов Банку стосується шахрайських дій стосовно кредитів на суму 1,9 млрд доларів, які були використані для здійснення авансових платежів шести компаніям-відповідачам за „удаваними“ договорами поставки, які „не могли бути виконані та більше того, навіть не було жодного наміру на їхнє виконання.
  • Вони були використані як прикриття для виправдання витоку величезних сум коштів із банку“. 1,8 млрд дол були проведені через три англійські компанії.
  • В рішенні зазначається, що для цілей цих клопотань, всі відповідачі не заперечують, що банк має достатню для судового розгляду справу, та шахрайськими діями банку було завдано збитків на суму 248 млн дол.

Збитки банку 

  • Банк заявляє, що такі шахрайські дії завдали збитку на суму 1,9 млрд дол плюс проценти (що нараховуються у розмірі близько 500 000 дол США в день), та залишається впевненим, що в кінцевому рахунку йому вдасться привести свої позовні вимоги до розгляду в суді Лондона.
  • Станом на сьогодні, ціна позову Банку (разом із процентам) становить приблизно 3 млрд дол.

Коментарі - 10

+
+80
AleksandrBank
AleksandrBank
4 грудня 2018, 15:23
#
Важно это дело дожать и довести до конца.

Давно пора по Бахматюку, Лагуну, Жеваго также начать.
+
+52
Toxa David
Toxa David
4 грудня 2018, 16:07
#
Собственника обанкротившегося банка «Финансы и кредит», депутата Верховной Рады Константина Жеваго (по данным НБУ владеет 97,67% акций банка) подозревают в выведении из банка 53,7 млн долларов. Об этом свидетельствует постановление Шевченковского районного суда Киева от 31 октября 2017 года. 53,7 млн долларов и гуляет спокойно.
+
+36
locustsucol
locustsucol
4 грудня 2018, 17:15
#
Так об это и рчеь, что за него тоже возьмутся. Все прекрасно понимают как они все эти времена отмазывались. Судебная реформа всячески саботируется, дискредитируется или сама себя дискредитирует НАБУ и т.д. Но процесс движется в правильную сторону, и рано или поздно будут приговоры. Для этого нам всем нужно действовать сообща, поддерживать своей инициативой, подачей резюме на гос вакансии, если есть желание что-то поменять.
Зрадофильство ни к чему хорошему не приведет. Поведение зрадофильства нынче часто указывает что под маской бот или россиянин.
+
0
SOR
SOR
5 грудня 2018, 16:34
#
Этот уже все иски всем желающим погасил и гуляет уже с новым банком — Аккорд
+
0
SOR
SOR
5 грудня 2018, 16:32
#
Только не по Жеваго!!! По всей видимости ОН знает таблицу деления при договорах с Бандозащитниками
+
+46
blago
blago
4 грудня 2018, 20:49
#
Это разборки Порошенко и Коломойского за государственный счет. Народу с этого только зрелищ, хлеба не будет)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
4 грудня 2018, 21:05
#
А Коломойский с какого гос банк счета берёт?

Ну приват в лице НБу понятно от куда
+
+8
blago
blago
4 грудня 2018, 21:23
#
Да, уточнение ради справедливости. Коломойский за свой счет борется.
+
0
ukas
ukas
5 грудня 2018, 10:17
#
Считаю Жеваго и любого члена его семьи своим персональным должником, укравшим у меня деньги в ФиКе. Надеюсь свидимся, судьба она такая… непредсказуемая :)
+
0
Galina Mikhailuk Михайлюк
Galina Mikhailuk Михайлюк
5 грудня 2018, 20:03
#
А когда ответит за депозиты VAB банка Бахматюк, который на наших депозитах построил свой бизнес и продолжает строить, даже занимается за наш счёт строить дороги в Ивано Франковске — это все за наши деньги и нет никакой управы на них. Зато на приват затрачивают такие деньги в судах Лондона, а результат ноль. В нашем государстве для простых людей нет никакой защиты. Бахматюк наверное готовится в депутаты раз спонсирует строительство дорог и это все за наши депозиты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися