Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2018, 14:37

ЄС поступово відмовляється від долара

Європейська комісія працює над впровадженням заходів, які допоможуть збільшити вплив євро замість американської валюти у сферах особливої ​​важливості ─ енергетика, авіація, розрахунки за сировинні товари. Такі кроки можуть витіснити американську валюту з основних сфер європейської економіки, а також при розрахунках на міжнародному ринку.

Брюссель намагається розширити використання європейської валюти на фондовому і борговому ринках, а також при клірингових операціях.

Лідери Євросоюзу розглянуть документ на саміті вже до кінця поточного року. Основна мета Єврокомісії в цьому питанні: посилити роль європейської валюти для зміцнення економічних свобод ЄС на міжнародній арені. Це відповідь нинішньому американському президентові на його політику, яка полягає в обмеженні діяльності інших країн заради отримання економічних пільг для США.

В Єврокомісії вважають, що Трамп веде агресивну торговельну політику щодо інших країн, тому прийняли рішення працювати для досягнення власної вигоди.

Держави, які входять до Євросоюзу, зобов'язані укладати контракти в євро, не порушуючи при цьому правила міждержавних договорів.

Зараз понад 80% операцій з імпорту проходять в доларових розрахунках.

Перехід на євро зменшить вразливість держав-членів ЄС, які планують далі працювати, зберігаючи ядерну домовленість з Іраном, яку підтримував попередній лідер США Барак Обама. У проекті документа також наголошується: Європейська Комісія хоче розширити розповсюдження євро на міжнародному ринку, що допоможе проявити вагомість країн Євросоюзу з політичної, фінансової та економічної сторони.

Більше інформації про рух валют на ринку, а також про можливості заробітку на валютній різниці читайте на LBLV.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
4 грудня 2018, 16:38
#
Забавно, в ЕС вспомнили про то, что евро — одна из резервных валют?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися