Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2018, 16:51

Як подорожувати частіше: продуманий бюджет і travel-карта

Ще кілька років тому поїздка за кордон для українців була справжньою подією. Виїжджали за кордон переважно раз на рік — на літній відпочинок до Туреччини чи Єгипту. Європейські країни були не так популярні: багатьох відлякували дорогі квитки та головний біль з оформленням візи.

Безвізовий режим з країнами ЄС кардинально змінив ситуацію. В Україні почали активно заходити лоукости: кількість прямих рейсів в різні країни зросла, а авіаквитки можна купити за 20-30 євро.

Їхати в подорож на вихідні для багатьох стало способом життя, можливістю відволіктися від рутини і отримати нові враження. Це змінило фінансову поведінку українців. Якщо раніше вони, в основному, сподівалися на туроператорів, то тепер почали діяти самостійно — відстежувати вартість авіаквитків, бронювати житло і т.д. Подорожувати продумано і відповідно до бюджету — новий тренд.

Як підготуватися до подорожі без зайвих витрат:

1. Завдання мандрівника — забронювати квитки і житло за мінімальною ціною, але при цьому організувати поїздку з належним комфортом. Це непроста комбінація. Щоб досягти мети, варто обрати і підписатися на популярні ресурси, які дають можливість відстежувати ціни на перельоти та проживання для обраних напрямків. Вони будуть сповіщати вас про акції і спецпропозиції будь-яким зручним способом — в каналі Telegram, за допомогою e-mail, повідомлень на Viber і т.д.

2. Плануйте поїздку заздалегідь. Квитки і житло вигідніше бронювати якомога раніше, бажано за півроку, в цьому випадку економія буде найбільш відчутною.

3. Оберіть правильну банківську карту з вигідними умовами використання за кордоном і корисними бонусами.

Оптимальний варіант для мандрівника — обзавестися окремою картою, яка має опції, які дозволяють економити на подорожі та роблять її більш комфортною, будь то за допомогою кешбека, можливістю накопичувати милі авіакомпаній або доступу в бізнес-зали аеропортів.

Один із прикладів — карта Travel, яку нещодавно презентував Альфа-Банк Україна.

Фішка в тому, що це найбільш універсальна карта для мандрівників з існуючих в Україні, оскільки вона корисна і в повсякденному житті, і в період планування поїздки, і безпосередньо в подорожі.

карта для подорожей

Як це працює: 5% кешбека = бали мандрівника

Власник карти Travel оплачує будь-який товар або послугу і автоматично отримує 5% кешбека за кожну транзакцію. Ця сума акумулюється на бонусному рахунку у вигляді балів мандрівника. Надалі балами можна компенсувати вартість авіа- та ж/д- квитків, проживання в готелях, екскурсій, квитків на автобуси, оренду автомобілів та інші туристичні витрати, тим самим істотно заощадивши бюджет поїздки.

Знаючи, яку суму ви зазвичай витрачаєте за місяць на поточні витрати, з картою Travel цілком реально накопичити на відпустку. Наприклад, якщо ви щомісяця сплачуєте карткою покупки на 10 000 грн, то за півроку можна зібрати 300 000 балів мандрівника.

Курс: 1 гривня = 5 балів. Зворотня конвертація відбувається за курсом 1 бал = 0,01 грн.

Цього достатньо для оплати перельоту в Стокгольм туди і назад (якщо купувати заздалегідь) або на найближчий квиток в Тбілісі. До того ж завжди можна зірватися на вихідні до Львова, компенсуючи вартість квитків на «ІнтерСіті» туди і назад для компанії з трьох осіб.

Зауважте, що, здійснюючи travel-покупки можна не хвилюватися про те, у якій компанії ви купуєте послугу або товар. Зокрема, це стосується квитків авіакомпаній. Власник карти не прив'язаний в якійсь одній з них, як це часто буває серед банківських пропозицій. Більш того, якщо авіаперевізник нараховує милі за своєю програмою лояльності, то власник карти Travel отримає подвійну вигоду — і бали, і милі.

Ще один важливий нюанс: Travel — це кредитка, ліміт по якій складає до 200 тисяч гривень. Так що фінансових ускладнень в поїздці точно не виникне.

Обмін балів за покупки відбувається в мобільному додатку Alfa-Mobile Ukraine. Там же клієнт може перейти на зовнішній travel-портал від Альфа-Банку, щоб придбати необхідні квитки і заробити нові бали.

Переваги карти Travel від Альфа-Банку Україна

• Преміальна картка міжнародної платіжної системи Visa з чіпом та опцією безконтактних платежів. Співробітник банку доставить карту безкоштовно.

• Разом з основною картою банк може видати додаткові (для членів сім'ї), які будуть прив'язані до рахунку;

• Власникам Travel карти доступна розстрочка на товари і послуги по всьому світу: термін — до 12 місяців, вартість — 0,01% річних. А якщо плануються великі витрати, можна взяти кредит до 200 000 гривен з пільговим періодом до 55 днів. Двічі на рік позичальник може попросити банк про кредитні канікули і пропустити черговий платіж.

• Послуга «консьєрж-сервіс» надається в режимі 24/7 — тобто цілодобово і в будь-який день тижня;

• При розрахунках за кордоном комісія за конвертацію валюти не стягується.

• У пакет входить поліс страхування виїжджаючих за кордон. Якщо мандрівник захворіє, йому компенсують витрати на ліки і лікування.

• Власники картки, які в перші 60 днів з моменту випуску карти роблять транзакції на суму від 25 тис. грн, отримують 50 000 вітальних балів.

Опції для комфортних перельотів

Випуск карти на базі Visa Platinum додав до бонусів банку ряд переваг від платіжної системи. Програма LoungeKey включає безкоштовну упаковку валіз в аеропорту «Бориспіль» і цілодобову послугу «консьєрж-сервіс». Крім того, 2 рази на рік клієнт може безкоштовно відпочити в бізнес-залі одного з міжнародних аеропортів.

Скориставшись промо-кодом VISAPREMIUMUA в додатку Uber, мандрівник економить 50% вартості поїздки в або з аеропортів «Бориспіль» і «Київ». Власникам преміальних карт Visa також доступні сотні спеціальних пропозицій і знижок в програмі «Світ Привілеїв» — в Україні і в усьому світі.

Карта Travel Альфа-Банку Україна вийшла комплексної і універсальною, вона покриває більшість потреб сучасного мандрівника.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися