Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2018, 11:38

Американська компанія Rivian показала два електрокара з запасом ходу до 660 км

Американський стартап Rivian представив дві дебютні моделі електрокарів: п'ятимісний пікап R1T і семимісний хечбек R1S. Авто представлені на автошоу в Лос-Анджелесі, пише AIN.

Американський стартап Rivian представив дві дебютні моделі електрокарів: п'ятимісний пікап R1T і семимісний хечбек R1S.
Фото: electrek.co

R1T

П'ятимісний пікап з відкритим багажником на четверо дверей. Це повнопривідна машина з батареєю, встановленою в днище — така позиція занижує центр тяжіння і додає стійкості. Машина дозволяє перевезти до 800 кг вантажу.

Пікап обладнаний трьома відсіками для зберігання речей: фронтальною секцією на 330 літрів, «тунелем» між кабіною і основним багажником, а також відсіком під запасне колесо в підлозі багажника. Основним елементом керування автомобілем стане сенсорний екран з діагоналлю 15,6 дюймів. Дисплей на 12,3 дюйма замінить водійську панель.

Машина буде продаватися в трьох комплектаціях, в залежності від обсягу батареї.

Базова версія, на 105 кВтг і запасом ходу в 370 км, обійдеться в 69 000 доларів. Але з'явиться пізніше всіх — компанія почне випускати ці автомобілі лише з 2021 року.

Першими з конвеєра зійдуть R1T у флагманській (180 кВтг, 650 км) і суб флагманській (135 кВтг, 480 км) версіях. Машини розганяються з 0 до 100 км/год приблизно за 3 секунди (базова — за 4,9 секунди), їх максимальна швидкість — 200 км/год.

Для оформлення замовлення, покупці повинні внести депозит у розмірі 1 000 доларів.

R1S

П'ятидверний SUV на сім посадочних місць. Побудований на тій же платформі, що і R1T, з ідентичним принципом розташування батареї і повним приводом. Модель отримає той же набір дисплеїв для управління. Об'єм багажного відсіку — 330 літрів.

У R1S трохи більший запас ходу: 380 км в базовій версії, 500 км в середній і 660 км у флагманській комплектації. Однак версія з батареєю на 180 кВтг має всього п'ять посадочних місць замість семи. Ціни стартують від 72 500 доларів. Для оформлення замовлення також потрібно внести депозит в 1 000 доларів.

Компанія Rivian, заснована в 2009 році під ім'ям Mainstream Motors, залучила загалом 450 млн доларів інвестицій і позик. У неї близько 600 співробітників, розподілених між 4 виробничими локаціями і британським представництвом. Ключова фабрика Rivian знаходиться в Мічигані.

Коментарі - 1

+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
3 грудня 2018, 9:04
#
По таким ценникам, тем более в Штатах, это ни что иное, как продажа диковинок. Ничего, китайцы вон уже построили завод по производству инновационных батарей с прицелом переманить к себе всех производителей электрокаров. Так что должен в скором времени быть толчок в развитии этой индустрии. Тут только один путь — совершенствовать источники питания. А в идеале к этому процессу бы повсеместно ставить зарядные станции по типу заправок: приехал тебе сменили батарею и едешь дальше, а твою разряженную — на зарядку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися