Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2018, 8:40

Данилишин: Зростання курсу долара та євро — тимчасове

Зростання курсів іноземних валют відбувається внаслідок впливу ситуативних і психологічних факторів, пов'язаних з введенням воєнного режиму. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин.

Зростання курсів іноземних валют відбувається внаслідок впливу ситуативних і психологічних факторів, пов'язаних з введенням воєнного режиму.
Фото: pershyj.com

«Зростання курсів іноземних валют до гривні відбувається переважно в результаті впливу ситуативних і психологічних факторів. Це все носить тимчасовий характер», — йдеться в повідомленні.

Данилишин зазначив, що Національний банк уважно відстежує стан і тенденції валютного ринку і готовий, у разі необхідності, до проведення валютних інтервенцій з метою недопущення різких або надмірних коливань курсу гривні. Зараз обсяг міжнародних резервів НБУ становить 17,8 млрд дол. Інфляційні ризики знаходяться в прямій залежності від ситуації на валютному ринку.

Голова Ради Нацбанку також відзначив, що з урахуванням серйозного навантаження з виплат по зовнішньому державному боргу в 2019 році важлива також співпраця з офіційними кредиторами України. Міжнародний валютний фонд вважає, що підстав для обмеження попередньо визначених обсягів співпраці з Україною немає. Україна своєчасно і в повному обсязі виконує свої зобов'язання.

Читайте також: НБУ скасував особливий режим банківської системи на час воєнного стану

«До кінця поточного року очікується отримання траншу кредиту від МВФ в сумі від 1,5 млрд доларів і 0,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС (набуло чинності законодавче Рішення Європарламенту і Ради ЄС про надання Україні Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро»), — зазначив Данилишин.

Коментарі - 9

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 листопада 2018, 9:12
#
«Данилишин: Рост курса доллара и евро — временный» — прикольно такое говорить, когда все и так ясно стало вчера, и то о чем я говорил, что «шумок» весь этот закончится на этой неделе.
+
0
Bely
Bely
30 листопада 2018, 10:28
#
Кто знает, сколько НБУ влил за эту неделю?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 листопада 2018, 11:30
#
Откупит все на следующей неделе.

Думаю сумма не больше, чем он купил за октябрь. Если взять ноябрь — он рекордно скупал!

Потому скоро будет инфо с цифрой по ноябрю — я думаю НБУ будет в плюсе.
+
0
bonv
bonv
30 листопада 2018, 11:37
#
Вчора до 40 млн наливав…
+
0
bonv
bonv
30 листопада 2018, 11:25
#
Абсолютна більшість громадян України (82%) за останні три місяці не купували і не продавали валюту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані соцопитування компанії Research & Branding Group.
За даними дослідження, лише 15% опитаних за останні три місяці здійснювали валютні операції: 6% — тільки купували, 4% — тільки продавали, 5% — купували і продавали валюту.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 листопада 2018, 11:31
#
«Абсолютна більшість громадян України (82%)» — % умных людей у нас растет
+
0
bonv
bonv
30 листопада 2018, 11:36
#
Я ж кажу що народ у нас розумніший за владу в питаннях купівлі/продажу валюти:)
+
0
bonv
bonv
30 листопада 2018, 11:39
#
За даними опитування компанії Research & Branding Group, у листопаді 2018 року 43% громадян України вважали, що найбільш безпечно зберігати заощадження в доларах США. За даними дослідження, далі з великим відривом слідує євро (15%) та власне національна валюта — гривня — (12%). Ще 12% українців нині не довіряють жодній з валют, а 16% — не визначилися в цьому питанні.
+
0
bonv
bonv
30 листопада 2018, 12:20
#
З вересня 2015 року грошовою одиницею на окупованих територіях став російський рубль. Але це зовсім не означає, що українська гривня безслідно зникла. При наявності хоч якихось заощаджень донеччани вважають за краще їх зберігати в гривні.
«Ніколи б не подумала, що гривня стане якимось еквівалентом долара. Але збирати долари нам не під силу – не ті доходи, а ось в гривні можна. Коли накопичується сума – щось купуємо на підконтрольній території, наприклад, дитячу коляску і манеж. Нам це обійшлося набагато дешевше, ніж тут, в рублях. Так що це така ось собі „валюта“ для заощаджень», – пояснила мешканка Макіївки.
Жінка додала, що в донецьких і макіївських обмінниках гривня водиться рідко.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися