Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2018, 19:51

Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну — Зубко

Підтримка європейської спільноти політичного курсу і територіальної цілісності України зростає, а німецький бізнес готовий інвестувати в Україну. Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

Підтримка європейської спільноти політичного курсу і територіальної цілісності України зростає, а німецький бізнес готовий інвестувати в Україну.
Фото: pixabay.com

Німецькі інвестори можуть вкладати кошти не тільки в інфраструктуру і АПК, є величезний ринок енергоефективності, розвиток якого сприятиме зменшенню рахунків за ЖКП і споживання газу. Дуже важливо на сьогоднішньому економічному форумі в Берліні дати посил щодо стану справ в Україні й готовності країни залучати бізнес-інвестиції», – зазначив Зубко.

Читайте також: Німеччина планує надати 10 мільйонів євро на Фонд енергоефективності — Зубко

Він розповів, що сьогодні в Україні працює близько 2 тисяч німецьких підприємств. Є величезний запит на інвестиції в інфраструктуру, агропромисловий сектор щодо переробки, будівництво доріг.

Зубко також зазначив, що Німеччина спільно з ЄС сьогодні активно долучається до фінансової підтримки Мультидонорського фонду, який працюватиме з Фондом енергоефективності.

«Економічний ефект від запуску Фонду колосальний – створення 75 тис. додаткових робочих місць, 60% економії енергії в будинку, 10 млрд м³ – скорочення споживання газу. За цим прийде німецький бізнес, проектний менеджмент з технологіями, і ми повинні зробити в реформі енергоефективності революційний стрибок. Інвестиційний потенціал ринку енергоефективності України ми оцінюємо у 50 млрд євро», – сказав Зубко.

Коментарі - 6

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
29 листопада 2018, 20:36
#
«Инвестиционный потенциал рынка энергоэффективности Украины мы оцениваем в 50 млрд евро», — сказал Зубко.» — хотите евро по 9, а доллар по 8 сделать?!
+
+30
SergValin
SergValin
29 листопада 2018, 21:05
#
> Поддержка европейским сообществом политического курса и территориальной целостности Украины растет, а немецкий бизнес готов инвестировать в Украину

Эта песня про белого бычка звучит уже четвёртый год.
+
+41
Ramzan01
Ramzan01
30 листопада 2018, 9:27
#
Я бы сказал больше 4х
такое впечатление что стоит очередь и мы отбираем только самых лучших
+
+15
Bikeman
Bikeman
30 листопада 2018, 9:15
#
Обычный парадокс украинского бытия: о немецких инвестициях, которые уже буквально толкаются в очереди на границе Украины, высказался украинский чиновник, а не немецкий инвестор…
Сколько ни говори «мёд», инвестиций от этого не больше…
+
+11
987
987
30 листопада 2018, 10:27
#
Кто хотел, тот давно зашел и работает (кнаупф, виссман).
+
+26
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
30 листопада 2018, 10:29
#
Я согласен, это популизм. 4 года значит не приходил немецкий бизнес а как только военное положение — так сразу прибежал.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися