Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2018, 14:34

ДФС офіційно розмитнила 15 «євроблях»

Держфіскальна служба розмитнила 15 автомобілів на іноземній реєстрації на пільгових умовах з початку вступу в силу закону. Про це повідомили в ДФС.

Держфіскальна служба розмитнила 15 автомобілів на іноземній реєстрації на пільгових умовах з початку вступу в силу закону.
Фото: epravda.com.ua

«Всього з початку дії нових правил ввезення автомобілів на іноземній реєстрації вже оформлено 15 таких транспортних засобів. В бюджет перераховано 890 тис. гривень, економія за рахунок пільгових ставок склала майже півмільйона гривень», — повідомили фіскали.

Які доходи?

  • З одного автомобіля сплачено добровільний внесок в 8500 гривень, сплата якого передбачається за порушення термінів перебування на митній території України.

 Кредитні карти для водіїв

Як працює закон?

  • До 25 листопада, коли вступив в силу закон, що передбачає нові правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, імпорт цього автомобіля був неможливий через заборону на митне оформлення автомобілів старше 8 років.
  • Протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку ТЗ.
  • Крім того, митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів в сумі, що дорівнює 8500 гривень (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) в разі, якщо цей транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України.
  • Ці гроші платить фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу або особа, уповноважена розпоряджатися ним і декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.
  • При ввезенні для постійного користування транспортних засобів, що були у вжитку, підтвердження відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не потрібно.

Коментарі - 8

+
+21
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
29 листопада 2018, 14:42
#
За 4 дня 15 транспортных средств из 50 тыс (это по самым скромным подсчётам, по факту в разы больше)
Бляхеры не собираются их растамаживать. Видимо что-то знают. Или нет таких денег, все сбережения ушли на бляху.
+
+54
AleksandrBank
AleksandrBank
29 листопада 2018, 15:15
#
Пусть бляхеры и далее что-то знают, скоро штраф и в 3-х кратном размере и потом арест на все имущество на эту сумму.

А так дело пошло, сейчас малыми шагами, что супер. Пока сильно не ловят, но я думаю после нового года начнут штрафовать, если не ранее
+
+15
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
29 листопада 2018, 15:23
#
я думаю после нового года начнут штрафовать, если не ранее

До выборов штрафовать точно не будут, бляхеры это электорат действующей власти (кто как не власть допустила этот бардак и безнаказанность? не за спасибо же) а дальше как договорятся с новым президентом. Может даже до парламентских выборов штрафовать не будут. Электорат нужен всем.
+
0
TAN72
TAN72
29 листопада 2018, 16:05
#
Да бюджет пополнился просто жуть.
+
0
BobKickass
BobKickass
29 листопада 2018, 20:56
#
Ну дык жадность фраера сгубила :) О нейтралка будет просто усеяна брошенными авто…
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
29 листопада 2018, 21:32
#
Автошроты всегда рады 300-евровому пополнению. Наш народ за б/у запчасть готов заплатить 50% стоимости новой. Птамуш так оно дешевле.
+
0
BobKickass
BobKickass
30 листопада 2018, 9:21
#
Ну это касается только временного ввоза. Насчет транзита ты не сможешь договорится с таможенниками что машина «выехала»
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
29 листопада 2018, 18:48
#
А еще Киевсовет узаконил строительство скандальных «домов Войцеховского»

https://korrespondent.net/city/kiev/4038218-kyevsovet-uzakonyl-stroytelstvo-skandalnykh-domov-voitsekhovskoho

Теперь Закон можно нарушать, а потом требовать легализации. Если набрать пару-десять тысяч нарушителей перед выборами такой метод может и сработать. Электорат все нужен. Какая тут торговля законами? Трудящимся навстречу…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися