Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2018, 13:44

Німецький банк KfW може виділити Україні 150 мільйонів євро

Німецький державний банк розвитку (KfW) може надати Україні кредит у розмірі 150 млн євро на ремонт доріг на Донбасі і будівництво хвилеріза в Одеському порту. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Німецький державний банк розвитку (KfW) може надати Україні кредит у розмірі 150 млн євро на ремонт доріг на Донбасі і будівництво хвилеріза в Одеському порту.
Фото: pixabay.com

Куди підуть гроші

  • 60 млн євро піде на завершення будівництва хвилеріза і здійснення робіт з поглиблення акваторії Одеського порту.
  • 90 млн євро — на проведення капітального ремонту дороги Н08 Запоріжжя — Маріуполь і відновлення дороги Н32 Покровськ-Бахмут-Михайлівка.

«Міністр інфраструктури України підтвердив зацікавленість України у залученні кредитних коштів Федеративної Республіки Німеччина у розмірі 150 млн євро (кредит KfW)», — йдеться в повідомленні відомства.

За даними Мінінфраструктури, німецька сторона також висловила зацікавленість взяти участь у модернізації електровозів Укрзалізниці та електрифікації залізниці, зокрема, на Півдні України, біля портів.

Крім цього, за результатами переговорів з німецькою стороною Україна отримає додаткові 20 тис автодозволів, які будуть дійсними до кінця січня 2019 року. Також сторони погодилися розглянути можливість збільшення квоти дозволів на 2019 рік.

Раніше представники уряду України і Німеччини підписали угоду про виділення Україні 84,8 млн євро на проекти технічної і фінансової допомоги.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися