Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2018, 10:33

АМКУ вимагає від виробників прибрати слово «еко» з етикеток

Антимонопольний комітет рекомендував низці компаній вилучити з етикеток продуктів, які вводять в оману споживачів надписи «еко», «екологічний», «есо». Відповідні рекомендації оприлюднені на сайті відомства, передає «Інтерфакс-Україна».

Антимонопольний комітет рекомендував низці компаній вилучити з етикеток продуктів, які вводять в оману споживачів надписи «еко», «екологічний», «есо».
Фото: remarka.net.ua

Що це означає?

  • В Україні 25 липня 2014 року, виробник пива «Сан ІнБев Україна» почав використовувати позначення «еко». Однак тоді були відсутні призначені належним чином і акредитовані органи, що займаються екологічною сертифікацією.

«Сан ІнБев Україна на лицьовій стороні етикетки і контретикетки пива Чернігівське, а також в рекламі розміщувало напис „еко“, не маючи належних дозвільних документів, виданих уповноваженими органами. Отже, зазначена інформація є неправдивою», — йдеться в рекомендації АМКУ.

  • У зв'язку з цим відомство надало компанії обов'язкову до розгляду рекомендацію, щоб прибрати написи «еко», яка вводить в оману.
  • Відомство надало відповідні рекомендації по розміщенню на етикетці позначень «еко».

Коментарі - 2

+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
29 листопада 2018, 12:16
#
Ну ссылку хоть на нарушение эко стандарта Украины? Эко стандарта Украины ещё нет. А «эко» я могу понимать и как эконом и т.д.
+
0
BobKickass
BobKickass
29 листопада 2018, 20:51
#
Так все таки, «вимагає» чи «рекомендував»?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися