Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2018, 16:11

Нафтогаз прокоментував намір Рахункової палати провести аудит

У НАК «Нафтогаз України» заявили, що Рахункова палата не має повноважень для проведення аудиту ефективності в Нафтогазі. Про це йдеться в повідомленні компанії.

У НАК «Нафтогаз України» заявили, що Рахункова палата не має повноважень для проведення аудиту ефективності в Нафтогазі.
Фото: ug-gaz.com

«Органами державного контролю, які постійно перевіряють фінансово-господарську діяльність НАК «Нафтогаз України», є Державна аудиторська служба України та Державна фіскальна служба України, яким надаються всі необхідні для перевірок документи», — зазначили в Нафтогазі.

За словами компанії, зараз проводяться планові перевірки:

  • Державної аудиторської служби за період з 1 квітня 2017 року по 30 вересня 2018 року.
  • Також тривають дві перевірки Державної фіскальної служби – планова (з 1 січня 2015 по 30 червня 2018 року) та позапланова (за березень 2018 року).

«Рахункова палата України не має законних підстав вимагати проведення на об’єктах Нафтогазу аудиту ефективності стану планування і своєчасності надходження дивідендів до державного бюджету. Вимога щодо проведення такого аудиту надійшла від Рахункової палати до компанії на початку жовтня», — заявили в компанії.

У Нафтогазі підкреслили, за законом України «Про Рахункову палату», Нафтогаз не належить до переліку об’єктів, до яких Рахункова палата може призначити аудит ефективності. Нафтогаз не є центральним органом виконавчої влади, що реалізує податкову і митну політику, а також не відповідає за справляння надходжень до державного бюджету.

«Враховуючи ст.19 Конституції України, згідно з якою «ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством», а також те, що органи державної влади зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, Нафтогаз вважає вимогу Рахункової палати щодо проведення аудиту такою, що не відповідає законодавству», — підкреслили в компанії.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана, Нафтогаз не дозволив Рахунковій палаті провести аудит.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
28 листопада 2018, 16:54
#
Быстро отшили от проверки
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися