Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2018, 12:21

Більше кешбеків хороших і різних: обираємо найвигіднішу пропозицію

Банківські карти вже стали для українців звичним фінансовим інструментом, тому не дивно, що в гаманці у багатьох є пластик відразу від двох-трьох банків. Серед причин вибору тієї чи іншої карти, традиційно, тарифи і додаткові вигоди. Найпринаднішою пропозицією сьогодні залишається пластик з кешбеком.

Кешбек — це повернення банком на карту клієнта частини суми, яку той витратив на покупки. Обов'язкова умова — оплачувати їх потрібно картою, тобто ви відправляєтеся на шопінг, розраховуєтесь по безналу за товари і послуги, а банк через певний час повертає встановлений відсоток від витраченої суми

Потрібно відзначити, що вибір банківських пропозицій, що дозволяють повертати частину витрачених грошей, ставати все різноманітніше. І сьогодні споживачеві доступні вже кілька видів кешбека. Найбільш поширеним залишається, так званий, класичний кешбек, коли за певні покупки на карту повертається встановлений відсоток від суми. Як правило, клієнту доступно не більше трьох категорій покупок з кешбеком, а його сума суворо обмежена лімітом на місяць, що не дуже подобається власникам карт. Питання лімітів вирішене в іншому варіанті кешбека, коли повернення грошей відбувається за допомогою накопичених бонусів в програмі лояльності банку. Кешбек-стеля залежить від активності клієнта, чим більше транзакцій, тим більше бонусів.

Мінфін вивчив найбільш вигідні пропозиції банків серед обох варіантів, які дозволять повернути витрачене.

Класичний кешбек

«Альфа-Банк Україна»

Альфа-Банк Україна пропонує клієнтам відразу кілька карт з кешбеком. Наприклад, власникам кредитки «Максимум» доступний кредитний ліміт до 200 тис. грн з пільговим періодом в 55 днів, а також кешбек в трьох найбільш популярних категоріях витрат. Так, за оплату в кафе і ресторанах банк повертає 5%, за покупки в магазинах і супермаркетах — 2%, на АЗС — 3%. Максимальна сума кешбека в місяць становить 500 грн.

Тримачі паливної дебетової карти Carbon стабільно отримують 3% кешбека, заправляючи авто на АЗС по всій Україні, і додаткову знижку в 2 грн на 1 літр при заправці на АЗС WOG.

«Монобанк»

Власник карти monobank щомісяця може обрати дві з шести категорій, за якими буде отримувати кешбек. Банк може повернути до 12% від суми, якщо клієнт витрачає власні гроші і до 20% — якщо платить за рахунок кредитних коштів. Категорії регулярно змінюються, і можна вибирати кожен раз нові.

Мінімальна сума, яка повинна накопичитися, щоб з'явилася можливість виведення грошей — 100 грн, максимальна — 500 грн.

Бонусні програми з кешбеком

«Альфа-Банк Україна»

В Альфа-Банку Україна діє програма лояльності Сash'U CLUB, яка дозволять за допомогою накопичених бонусів повертати витрачені гроші.

Найважливіша відмінність програми від аналогів — бонуси нараховуються фактично без обмежень за категоріями покупок з розрахунку 2 грн = 1 бонус. Клієнт накопичує бонуси і в подальшому за допомогою мобільного додатку Alfa-Mobile Ukraine обирає покупку, за яку поверне гроші, конвертуючи бонуси в гривні. Ці кошти можна витрачати на свій розсуд.

У програмі також доступні «СУПЕРбонуси»: раз на місяць можна обрати дві категорії з шести запропонованих банком, за якими будуть нараховуватися підвищені бонуси, що дозволить збільшувати кешбек-потік. Наприклад, якщо на категорію «Кіно» встановлено коефіцієнт 40, то при розрахунку карткою за послуги і товари кінотеатрів стандартні бонуси збільшуються в 40 разів. Якщо категорії не були обрані, нарахування проводиться за стандартним розрахунком. Асортимент категорій для «СУПЕРбонусів» оновлюється на початку кожного місяця.

Банк не лімітує максимальну суму накопичень. Сash'U CLUB, мабуть, сама лояльна кешбек-програма на сьогоднішній день: дозволяє здійснювати звичні повсякденні і заздалегідь плановані покупки (не звертаючи увагу на категорії цих покупок), накопичувати бонуси, переводячи їх в реальні гроші, які можна витрачати на що забажає власник карти.

«Райффайзен Банк Аваль»

Банк пропонує клієнтам платіжну карту з підключенням до програми лояльності Fishka. За її умовами, за покупки у партнерів клієнту нараховуються 0,5% від суми у вигляді балів, за оплату інших товарів і послуг — 0,1%. Перевірити кількість балів можна в особистому кабінеті на сайті або в мобільному додатку. За нараховані бали можна робити покупки тільки в каталозі myfishka.com, а також отримувати знижки у партнерів.

«ПриватБанк»

Власникам карти «Універсальна» доступна програма лояльності «Бонус Плюс». Клієнтам, які розраховуються карткою за товари та послуги в компаніях-партнерах програми, банк повертає кошти на бонусний рахунок. Розмір бонусу розрізняється залежно від компанії. Як правило, він вказується на яскравих великих стікерах, розміщених біля кас або на вхідних дверях. Розплатитися за допомогою «Бонус Плюс» можна в магазинах партнерів, сказавши касиру, що зняти гроші потрібно з бонусного рахунку.

Тут немає обмежень по накопиченню, однак витратити бонуси де завгодно не вийде. Для цього доведеться здійснювати покупки тільки в партнерських мережах.

Підсумовуючи, можна сказати, що якщо вже і обирати карту для щоденного користування, то тільки з кешбеком. Це дозволить:

  • Економити на покупках. Завдяки кешбеку ви фактично отримуєте знижку — адже частину грошей банк поверне назад.

  • Накопичувати. Отримані бонуси накопичуються, поки не збереться певна сума. ЇЇ можна відразу розтринькати, або ж продовжувати збирати. Зрештою так можна акумулювати кругленьку суму.

  • Змусити працювати гроші на вас. Кешбек нараховується на власні і кредитні кошти.

Коментарі - 4

+
+8
Alex9322
Alex9322
26 листопада 2018, 13:53
#
《Банк может вернуть до 12% от суммы, если клиент тратит собственные деньги и до 20% — если платит за счет кредитных средств》 — сейчас в Монобанке нет разделения по кэшбэк при оплате кредитными и собственными средствами. Кэшбэк составляет до 20% независимо от того, свои деньги или кредитные.
+
+12
roman731
roman731
29 листопада 2018, 19:40
#
Согласно сегодняшней новости, которая, видимо, опоздала к этому обзору, с 1 декабря в Монобанке кешбек за кредитные — только 1% в выбранных категориях.
+
0
Merkator  
Merkator  
30 листопада 2018, 19:35
#
Минфин изучил наиболее выводные предложения банков среди обоих вариантов…

От слова «выводить»?

Ею можно сразу промотать…

Прям с технического форума совет по проматыванию проблемных мест.

УВ. автор, исправьте, пож., опечатки.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
1 грудня 2018, 16:16
#
Ну у моно что классно лично для меня — пополнить карту можно без комиссии в айбоксах, которых ну очень много.
Плюс приятный интерфейс мобильного приложения.
А приват со своими бонус плюс идёт лесом — ищи магазинчик ( в основном мелкие) где потратить эти бонусы. Раньше тратил бонусы пообедав раз в месяц в пузатой хате или купив полезную вкусняшку в эколавке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися