Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2018, 14:19

Кабмін схвалив «антирейдерський» законопроект

Кабінет міністрів підтримав «антирейдерський законопроект», що передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Кабінет міністрів підтримав «антирейдерський законопроект», що передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.
Фото: міністр юстиції Павло Петренко

Що це значить? 

  • Законопроект ліквідує комунальні підприємства, які фактично виконували функції реєстраторів і які мали найбільшу кількість проблем, які виникають при реєстрації.
  • Проект закону пропонує скасувати плату в розмірі не менше 1% суми договору для приватних нотаріусів. Вартість послуги запропоновано визначати виключно за домовленістю сторін.
  • Документ пропонує також встановити верхню межу вартості нотаріальної послуги державних нотаріальних контор на рівні 10 тис. неоподатковуваних податком мінімумів.
  • Перший блок питань, які вирішує цей законопроект, це ліквідація кадрового дефіциту державних нотаріусів у сільській місцевості.
  • Документ містить пропозицію ввести норму, що передбачає, що право оренди в реєстрі має збігатися з терміном дії договору.

Коментарі - 1

+
0
faxbox
faxbox
22 листопада 2018, 6:29
#
Согласен с законпроектом.
Вообще не понятно, почему нотариальное право даёт такие преференции человеку, «добившемуся» данного статуса, определять столь высокие ставки на обслуживание граждан.
Где-же тут социальная справедливость…
Тогда и хлеб пусть покупают в «три дорога»! )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися