Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2018, 16:38

Шахраї підробили купюр на 5 мільйонів гривень. Фото, відео

У Харківській області викрили групу зловмисників, які шляхом обману валідатора банківських терміналів самообслуговування викрадали гроші з державних і приватних українських банків. Про це йдеться в повідомленні кіберполіції.

У Харківській області викрили групу зловмисників, які шляхом обману валідатора банківських терміналів самообслуговування викрадали гроші з державних і приватних українських банків.
Фото: cyberpolice.gov.ua

Встановлено близько 400 банківських операцій, проведених зловмисниками на території 11 регіонів України. Їх діями заподіяно шкоду на 5 млн гривень.

Схема шахраїв

  • За схемою, термінал приймав спеціально підготовлені зловмисниками купюри, фіксуючи зарахування на рахунки клієнта.
  • На наступному етапі проходження купюри, система терміналу видавала помилку і повертала купюру власнику.
  • Таким чином зловмисники з одного банкомату могли зарахувати на підконтрольні рахунки від 5 до 170 тис.гривень.
  • Використовуючи засоби конспірації, зловмисники постійно міняли місце скоєння злочину, переміщаючись протягом доби по обласним центрам всієї країни.

Затримання шахраїв відбувалося коли зловмисники намагалися зарахувати кошти на підконтрольні рахунки в одному з терміналів Кривого Рогу.

Кіберполіції встановила, що організатор злочинної групи створив офіс для виготовлення фальшивих грошей. Устаткування для виготовлення валюти розміщувалося в одній з квартир на Київщині, де поліцейські провели обшук.

Для створення фальшивих купюр зловмисники встановили спеціальне програмне забезпечення, придбали папір, виготовили кліше, а також створили сайт для продажу виготовлених грошей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися