Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2018, 13:13

Нафтогаз може надати кошти на монетизацію субсидій — Коболєв

Компанія «Нафтогаз України» може стати джерелом коштів для здійснення монетизації субсидій, що є необхідним елементом для завершення реформи ринку газу. Про це сказав голова Нафтогазу Андрій Коболєв, повідомляє Укрінформ.

Компанія «Нафтогаз України» може стати джерелом коштів для здійснення монетизації субсидій, що є необхідним елементом для завершення реформи ринку газу.
Фото: radio.pl.ua

«Я вважаю, що ми перебуваємо на небезпечній стадії реформ. Було зроблено багато корисного, але непопулярного. Ми досі не дійшли до популярної стадії реформ. Критично важливою складовою реформ є монетизація субсидій. Це можливість давати реальні гроші споживачам, це можливість залишати зекономлені гроші тому споживачу, який витратив менше газу, ніж очікувалося за планом», — сказав Коболєв.

Він зазначив, що кінцевого споживача не цікавлять Стокгольмський арбітраж та розділення АТ «Укртрансгаз».

«Споживачу не дуже цікаво, чи відбувся анбандлінг, що з Газпромом. Його цікавить ціна на послугу чи товар, яким чином він може її сплачувати. Ще цікавить якість, обслуговування, рахунки та інші речі, це головні елементи», — розповів Коболєв.

За його словами, хоч уряд пішов на підвищення ціни та відміну її регулювання у майбутньому, без монетизації реформа буде незавершеною.

«Нафтогаз може надати гроші, щоб ці субсидії сплачувати, ми є джерелом. Ми можемо допомогти Мінфіну провести верифікацію бази споживачів. Я впевнений, що в існуючій системі є мертві душі, ми їх бачили. На жаль, поки немає жодного прогресу, щоб зробити цю базу єдиною та публічною», — додав Коболєв.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів планує почати монетизацію житлових субсидій для населення з 1 січня 2019 року.

Коментарі - 2

+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
19 листопада 2018, 15:21
#
Просто чудо схема — обобрать 50 % населения из тех кто по разным причинам не может оформить субсидию — отдать с барского плеча остальным 50 % из тех кто смог скрыть доходы. А сами в роли спасителей отечества.
+
+57
papuas
papuas
19 листопада 2018, 16:40
#
Та у нас взагалі чудо країна. Європейські тарифи — це ринок треба платити, це для вас краще побороли газову корупцію. А європейські зарплати — йди працюй годі скігліти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися