Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2018, 11:55

Декларування доходів заробітчанами не призведе до їхнього оподаткування — Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам про необхідність декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах для забезпечення принципу адресності при призначенні субсидій.

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам про необхідність декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах для забезпечення принципу адресності при призначенні субсидій.
Фото: pov.com.ua

«Пропозиція щодо необхідності декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їхнього оподаткування. Інакше, заробітчани отримують подвійну преференцію у порівнянні з іншими громадянами», — зазначив Рева.

Він завив, що усі бажаючі отримати субсидію повинні декларувати всі свої доходи, як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, що надходять з-за кордону.

«На практиці відбувається наступне — хто живе і працює в Україні, сплачує податки та ЄСВ, часто не отримує субсидію, оскільки чесно декларує усі доходи (саме за рахунок сплачених цими людьми податків держава надає субсидії громадянам). А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією. У результаті їм субсидія нараховується у більшому розмірі, ніж це могло бути за умови чесного декларування доходів. Це відбувається за рахунок нас з вами — платників податків в Україні», — пояснив Міністр соцполітики.

Він також зазначив, що про оподаткування внаслідок декларації доходів отриманих з-за кордону не може йтися, оскільки усі податки з цих доходів були сплачені в державі перебування, а їхнє обкладання податком в Україні було би подвійним оподаткуванням.

«Коли громадянин звертається за субсидією, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але, якщо він не бажає це робити, то немає жодних проблем — але тоді не потрібно звертатися за субсидією», — резюмував Рева.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 7

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
19 листопада 2018, 12:50
#
Ну разумеется. Тогда в чем же смысл декларирования?)
+
0
Zhmunya
Zhmunya
19 листопада 2018, 18:31
#
Экономика должна быть экономной — проверить не могут вот и просят помощи у граждан исполнить свой гражданский долг.
+
0
mary27
mary27
19 листопада 2018, 12:52
#
Интересно.
Пусть платят НДФЛ, как все.
+
0
allexpl
allexpl
19 листопада 2018, 12:54
#
Ага, и еще те кто в офшоры средства выводит тоже пускай платят
+
+34
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
19 листопада 2018, 13:54
#
Пусть платят НДФЛ, как все.

Деньги заработаны в другой стране налоги уплачены там. Правительство должно ручки целовать заробитчанам за приток валюты, как целует их МВФу. Потому что заробитчане захотят привезут валюту, не захотят — потратят её там.

Пусть чиновники создают рабочие места здесь, трудоустраивают всех желающих, берут с них налоги глядишь и субсидии кроме пенсионеров будут не нужны. Но да сейчас, очень им нужны здесь конкуренты в виде новых предприятий. Рынок сбыта поделён и новичкам здесь не рады. Кто начинал новый бизнес в последние 5 лет, знает о чём я говорю.
+
0
allexpl
allexpl
19 листопада 2018, 12:58
#
Имею в виду в бюджет
+
0
mcart
mcart
19 листопада 2018, 19:05
#
Непонятно, почему отменили норму двухкратного размера минимальной зарплаты при расчёте субсидии для тех, у кого нет подтверждающих доходы документов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися