Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2018, 20:03

Найголовніше за середу: Автомобільні закони, кодекс про банкрутство, проект бюджету-2019 та ВВП

Нова формула: що змінюють автомобільні закони для євробляхерів та інших водіїв

В Україні будуть по-новому оформляти іномарки. Минулого тижня парламент прийняв у другому читанні і в цілому два резонансні законопроекти — №8487 та 8488. Широкій громадськості обидва документи більше відомі як «проекти по євробляхам». Але прописані в них нововведення стосуються всіх водіїв, а не тільки власників авто на іноземній реєстрації.

Новий Кодекс про банкрутство: що важливо знати боржникам

18 жовтня Верховна Рада прийняла Кодекс України з процедур банкрутства. «Мінфін» вивчив нововведення, які відносяться до питань банкрутства фізосіб.

Уряд хоче змінити систему нарахування ЄСВ для великих зарплат

Кабмін пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну.

Поліція йде в наступ на обмінники

На даний момент в Україні за ліцензією НБУ працює 33 мережі небанківських пунктів обміну валют. Цієї осені відразу 26 мереж, а це 75% учасників цього ринку, стали фігурантами кримінальної справи. Поліція підозрює їх співробітників у зловживанні повноваженнями і нанесенні серйозних збитків державі.

Кабмін ввів мораторій на відключення від газу і електрики ТКЕ та ТЕЦ

Уряд ухвалив рішення, яке забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр ЖКГ Геннадій Зубко.

Moody's змінило кредитний рейтинг Києва до «вкрай спекулятивного»

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинг Києва з Caa3 до Caa2 — тобто з близького до дефолту з невеликим шансом повернення коштів до вкрай спекулятивного.

Кабмін схвалив проект бюджету-2019 до другого читання

Кабмін 14 листопада схвалив проект закону про державний бюджет на 2019 рік для розгляду в другому читанні Верховною Радою. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Зростання ВВП України сповільнилося до 2,8%

Зростання валового внутрішнього продукту України в третьому кварталі 2018 року становило 2,8% до аналогічного періоду 2017 року. При цьому в другому кварталі він становив 3,8%, в першому — 3,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися