Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2018, 19:55

Нафтогаз не уклав договори з 22 теплопостачальними компаніями через борги

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на поставку газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами України через борги перед Нафтогазом.

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на поставку газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами України через борги перед Нафтогазом.
Фото: 5.ua

«Станом на сьогодні 1146 теплопостачальних підприємств купують газ на пільгових умовах у НАК «Нафтогаз України». Разом з цим, Нафтогаз зараз не має можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам, у тому числі, 12 великим, з дев‘яти регіонів», — йдеться в повідомленні компанії.

Проблемні регіони

Ключові проблемні ситуації з тепловиробниками зараз є у Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєверодонецьк, Первомайськ та Шепетівка.

«Тепловиробники, які забезпечують мешканців зазначених регіонів теплом та гарячою водою, накопичили значну заборгованість, не виконують графіки її погашення або у попередньому періоді розрахувались з Нафтогазом менш ніж за 90% використаного газу. Поки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства, Нафтогаз не може надавати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом міністрів», — заявив Нафтогаз.

Хто винен?

За словами компанії, у більшості випадків накопичення значної заборгованості та зрив графіку її погашення є наслідком бездіяльності місцевих органів влади.

У ситуації з Херсонською ТЕЦ, Криворізькою ТЦ та Сєвєродонецькою ТЕЦ відповідальність несе Фонд державного майна, в управлінні якого знаходяться ці виробники тепла.

«Ситуація з ними може бути врегульована лише за участі Кабінету міністрів України», — зазначили в компанії.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
+56
Cez
Cez
13 листопада 2018, 20:22
#
У меня в квартире сейчас 11 градусов.
«Спасибо» Фонду государственного имущества!
Теперь хоть знать буду, на кого зуб точить.
+
0
bigzapp
bigzapp
13 листопада 2018, 21:31
#
А у нас в квартире газ. А у вас?
+
+15
Cez
Cez
13 листопада 2018, 21:36
#
А у нас водопровод. Вот.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися