Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2018, 10:13

Опублікований рейтинг страхової надійності криптовалютних бірж

Компанія Group-IB, що займається інформаційною безпекою, спільно з IT-платформою CryptoIns опублікувала рейтинг надійності провідних біткоін-бірж з точки зору страхування коштів, які на них зберігаються, пише Forklog.

Компанія Group-IB, що займається інформаційною безпекою, спільно з IT-платформою CryptoIns опублікувала рейтинг надійності провідних біткоін-бірж з точки зору страхування коштів, які на них зберігаються, пише Forklog.
Фото: hackernoon.com

Все біржі були розбиті на чотири групи в залежності від ризику. Перша група включає в себе найбільш надійні, в той час як четверта — найменш надійні.

Критерії визначення ступеня страхового ризику включають в себе рівень технічної безпеки біржі, надійність зберігання ключів, паролів і персональних даних користувачів. Також було враховано якість систем управління індивідуальними ризиками і дотримання платформами процедур по боротьбі з відмиванням грошей (AML) та верифікації клієнтів (KYC).

Рейтинг надійності криптобірж

До групи найбільш надійних бірж фахівці Group-IB віднесли тільки Kraken зі страховою премією в 1,25%. Це означає, що страхування 1 BTC на 90-денний термін буде коштувати 0.0125 BTC.

Слідом за нею йдуть Bittrex і Coinbase з показником в 1,5%. До третьої групи увійшли Binance, Bitfinex, Bithumb, BitMEX, Localbitcoins, MyEtherWallet і Poloniex — розмір страхової премії цих бірж становить 1,9%.

Примітно, що OKex, друга в світі за щоденним обсягом торгів, поряд з Huobi і Coincheck віднесена до списку ненадійних з точки зору страхування активів.

Найменш надійним названа біржа Yobit. Також до списку не увійшли такі біржі, як Zaif, Bitstamp, TopBTC і Bit-Z.

Представники Group-IB і CryptoIns відмовилися розкрити критерії, за якими віднесли ті чи інші біржі в список найменш надійних, посилаючись на конфіденційність інформації.

Коментарі - 1

+
+53
irakez
irakez
11 листопада 2018, 10:30
#
Kraken — не нуждается в объяснениях. Если есть задача хранить временно неиспользуемые средства на бирже, то только там.

Но вот по каким критериям Bitfinex оказался вдруг в третьей группе, а не в самом низу списка, было бы интересно узнать. Ведь именно из-за отсутствия AML и KYC у этой биржи регулярно возникают проблемы с мостом крипта-фиат через банковскую систему. С другой стороны, биржа весьма достойно справилась с большим хаком в прошлом, наверное это было записано ей в плюс, что и стало причиной попадания в 3 группу вместо 4й.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися