Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2018, 17:19

Податківці роз'яснили закон про розмитнення «євроблях»

Державна фіскальна служба надала роз'яснення норм ухваленого Верховною Радою закону щодо розмитнення автомобілей, ввезених в Україну в режимі «транзит» та в режимі «тимчасового ввезення». Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Державна фіскальна служба надала роз'яснення норм ухваленого Верховною Радою закону щодо розмитнення автомобілей, ввезених в Україну в режимі «транзит» та в режимі «тимчасового ввезення».
Фото: ipnews.in.ua

Що запроваджує закон? 

  • Норми закону передбачають, що Кабмін ухвалить тимчасовий порядок, відповідно до якого протягом 180 днів здійснюватимуться митні формальності щодо легкових автомобілів, що перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
  • Скасовуються обмеження відповідності екологічним нормам при митному оформленні легкових транспортних засобів, що були в користуванні.
  • Положеннями закону за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення більш ніж на 30 діб встановлено штраф на суму 170 тисяч або конфіскацію транспортного засобу.
  • Передбачено, що у разі недотримання строків та вимог митних режимів «транзит» та «тимчасове ввезення», особа може оформити у вільний обіг транспортний засіб із сплатою належних митних платежів та коштів в сумі 8,5 тисяч грн.

Читайте також: Рада посилила контроль за авто на «євробляхах»

  • Особа, відповідальна за дотримання вимог законодавства при переміщенні транспортних засобів в режимі «транзит» та «тимчасове ввезення» звільняється від відповідальності за порушення митних правил.
  • Законопроектом передбачено інформування Державною прикордонною службою України органів доходів і зборів про факти наміру перетинання державного кордону України особами, стосовно яких органами доходів і зборів було виявлено порушення митних правил.
  • Запроваджується взаємодія органів доходів і зборів з Нацполіцією в частині контролю за дотриманням водіями порядку використання таких транспортних засобів на митній території України, недопущення порушення обмежень, встановлених Митним кодексом України, а також удосконалення порядку реєстрації і обліку транспортних засобів, повідомили у Державній фіскальній службі.

  Замовити кредитну картку для водіїв

За даними ДФС, з початку 2018 року (станом на 1 листопада) в Україну було ввезено 173 тисячі транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», 53,1 тисячі — у режимі «тимчасового ввезення».

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Рада дала добро на розмитнення і податки для «євроблях».

Коментарі - 5

+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
10 листопада 2018, 15:17
#
Судя по состоянию (и внешнему виду) большинства евроблях, их ценовой диапазон был 600 — 1500 евро, Кроме всех платежей необходимо будет вложиться в техобслуживание для дальнейшей безопасной эксплуатации. Когда покупали выбирали подешевле, поскольку никто долго ездить на бляхе не собирался.
+
0
Strain
Strain
10 листопада 2018, 22:38
#
Власти дали всем нелегалам шанс заплатить пошлину по льготным условиям около 500 евро за среднестатистическую бляху.
Наш менталитет таков, что никто не захочет платить государству налоги. А учитывая, что эти авто с огромным пробегом — их даже на запчасти скорее всего не возьмут. Поэтому вангую кучу брошенных машин по всей стране. Хотя нет. Скорее всего на металлолом сдадут.
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
11 листопада 2018, 8:39
#
Почему авто Конца 90х или начало нулевых там до сих пор не на помойках? Ремонтировать машину с рыночной стоимостью 500-1000евро
(Если это не раритет) экономически бессмысленно, по-хорошему там нужно менять почти всё.

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 листопада 2018, 8:46
#
Я задавался вопросом, их это устроит или им бесплатно?!

«Авто Евро Сила» объявила национальную акцию гражданского неповиновения
https://avtovod.com.ua/news/770942018-avto-evro-sila-ob-yavila-nacional-nuyu-akciyu-grazhdanskogo-nepovinoveniya.html
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
11 листопада 2018, 10:03
#
Полагаю даже бесплатно не устроит. К растаможке каждому евробляхеру ещё нужно предоставить кресло в парламенте и ключевые государственные посты. Внимательно следите какие депутаты из БПП и НФ войдут в парламент под флагом новой партии евробляхеров.

Помните как евробляхеры мешали проводить митинг Саакашвили? Евробляхеры это проект БПП и НФ.

10:14, 4 февраля 2018
Ночью центре Киева установили сцену для митинга «Авто Евро Силы», которая может помешать движению колонны митинга лидера «Руха новых сил» Михаила Саакашвили.
Об этом сообщает корреспондент «Страны».
Сцена появилась возле ЦУМа — прямо на пути движения колонны Михо. При этом вся проезжая часть будет перекрыта, а, значит, автобус митинга Саакашвили со звуком не проедет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися