Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2018, 13:53

Україна запропонувала Китаю почати переговори про зону вільної торгівлі

Україна запропонувала Китаю розпочати спільні консультації щодо передумов створення зони вільної торгівлі Україна-Китай. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на зустрічі з віце-прем’єром держради Китаю Лю Хе, повідомляє МЕРТ.

Україна запропонувала Китаю розпочати спільні консультації щодо передумов створення зони вільної торгівлі Україна-Китай.
Фото: forbes.net.ua

«Співпраця з Китаєм є незмінним та стратегічним пріоритетом зовнішньоекономічної політики України. За 8 місяців 2018 року товарообіг між Україною та Китаєм становив майже 6 млрд доларів і зріс на 21%. Але цей обсяг торгівлі не відповідає наявному потенціалу. У найближчі 5 років можемо збільшити товарообіг до 20 млрд доларів на рік. Тож нам слід активізувати роботу за усіма напрямками, які маємо та опрацювати нові інструменти», — зазначив Кубів.

Кубів зауважив, що після тривалої перерви у роботі міжурядової комісії зі співробітництва Україна-Китай вдалося відновити її діяльність. Це дало суттєвий позитивний поштовх для активізації співпраці між країнами та нарощування обсягів торгівлі та кооперації між підприємствами Китаю та України.

«За кілька років Україна суттєво розширила власну мережу преференційних режимів торгівлі. Маємо нову угоду про вільну торгівлю з Канадою, завершили переговори про вільну торгівлю з Ізраїлем, завершуємо переговори з Туреччиною. Ми бачимо ефективність цих угод, тож пропоную розпочати спільні українсько-китайські консультації щодо передумов створення зони вільної торгівлі Україна-Китай», — підкреслив Кубів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
0
Aleksaesk
Aleksaesk
8 листопада 2018, 14:10
#
Да, давайте сделаем зону свободной торговли с Китаем и просто закроем все производства внутри страны, ну кроме предприятий пищевой промышленности, понятное дело
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 листопада 2018, 17:19
#
Некоторых пищевиков тоже можно закрыть…
В Китае научились производить синтетические куриные яйца.
Внешне ничем от куриных не отличаются, на вкус тоже почти ничем.
Главное — они дешевле натуральных.
+
0
jaggy
jaggy
8 листопада 2018, 14:15
#
Воообще интересно сколько денег занести в минєк?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 листопада 2018, 14:26
#
Где это Семен с репликой: «Как это проАмериканская власть сама решилась на такое высказывание»?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися