Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2018, 13:26

НБУ оцінює обсяг нового траншу МВФ в 1,5 — 1,9 мільярда доларів

Обсяг першого траншу в рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом може становити 1,5-1,9 млрд доларів. Про це заявила перший заступник глави Національного банку Катерина Рожкова, пише Інтерфакс-Україна.

Обсяг першого траншу в рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом може становити 1,5-1,9 млрд доларів.
Фото: pixabay.com

«У нас недавно був монетарний брифінг, де глава НБУ Яків Смолій повідомив, що (транш — ред.) можна очікувати до кінця року. Що стосується суми (першого траншу — ред.), мені здається, що між 1,5- 1,9 млрд доларів», — сказала вона на форумі BEPSinUA в Києві.

Нагадаємо, 19 жовтня 2018 року, МВФ оголосив про нову угоду з Україною. Міжнародний валютний фонд змінив програму допомоги Україні з EFF на stand-by, яка передбачає виділення 3,9 мільярда доларів на 15 місяців.

Історія кредитування

В 2015 році МВФ схвалив для України чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом близько 17,5 млрд доларів. Спочатку програма передбачала щоквартальний перегляд програми.

Перший транш склав 5 млрд доларів. Україна змогла майже в термін отримати другий транш на 1,7 млрд доларів на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в просуванні по програмі.

У 2016 році переговори поновилися, і МВФ вирішив виділити третій транш — 1 млрд доларів — в середині вересня 2016, а четвертий — 3 квітня 2017 року.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися