Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 жовтня 2018, 20:05

Найголовніше за середу: Ставки за депозитами, непрацюючі кредити, рейтинг Doing Business та валютні карти від monobank

Вкладники знову в плюсі

Середні ставки за депозитами в гривні продовжують зростати. Дохідність депозитів у валюті банки так і не розморозили. З моменту публікації «Мінфіном» останнього огляду середніх ставок за депозитами в банках, найбільше зросла середня дохідність гривневих депозитів на 9 місяців.

Непрацюючі кредити та як з ними боротися

За останні чотири роки банківський сектор змінився на краще. Водночас Україна залишається країною з найбільшою часткою проблемних кредитів (NPL) у структурі активів банківської системи – коефіцієнт NPL тут сягає 56,5%.

Україна піднялася на 5 позицій у рейтингу Doing Business-19

Україна посіла 71 місце серед 190 країн світу у рейтингу легкості ведення бізнесу, який підготував Світовий банк. Про це йдеться у доповіді Світового банку.

Співзасновник monobank показав, якими будуть валютні карти. Фото

Один із співзасновників monobank Дмитро Дубілет, показав як будуть виглядати валютні карти і розповів про проблеми з їх запуском.

Паралельний світ: як живе ІТ-галузь в Україні

ІТ-індустрія в Україні стрімко розвивається, значно випереджаючи середньосвітові темпи. Відбувається це, в основному, завдяки співпраці українських фахівців з великими іноземними замовниками. Зарплати в ІТ-сфері наближені до «західних» і складають близько $2 200 на місяць.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися