Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 16:13

Централізоване опалення та водопостачання в Україні скоріше мертве — глава Нафтогазу

Система централізованого тепло- і водопостачання в Україні швидше мертва, ніж жива. Про це заявив глава Нафтогазу Андрій Коболєв в інтерв'ю LB.ua.

Система централізованого тепло- і водопостачання в Україні швидше мертва, ніж жива.
Фото: odessa.net.ua

«Централізоване опалення і водопостачання в Україні швидше мертве, в силу багатьох причин… Тобто коли в певному регіоні кількість бойлерів перевищує певний відсоток, жодна компанія, яка централізовано надає послугу, не може досягти такої економії на масштабі, щоб її тариф був б адекватним. Як тільки хтось перший бойлер ставить, треба підвищувати тариф, щоб тримати компанію в прибутковості. Високий тариф ще більше стимулює людей ставити бойлери, в результаті централізовані поставки вмирають. Так ось, у нас такі процеси пройшли в дуже багатьох містах. Чи пройшов цей поріг Київ? Не знаю. Можливо, тут ситуацію ще можна врятувати», — сказав Коболєв.

За його словами, збереження централізованої системи в Києві можливо тільки за умови підвищення тарифів.

«З цифр, які я бачив, випливає: теплопостачання в ДТЕК в Києві дотувалося бізнесом. Тому ситуація в Києві складна. Вона точно вимагає грамотного і компетентного керівника, а таких людей в Україні небагато, може бути, лише кілька людей. Така людина повинна взяти систему під контроль, написати чіткий план її розвитку, оцінити необхідність інвестицій, запропонувати власнику грамотний шлях виходу із ситуації. Боюся, що цей «вихід із ситуації» зажадає непопулярних політичних рішень… Наприклад, підвищення тарифів. Якщо зберігати систему, то потрібен адекватний тариф. Не може бути собівартість 4 одиниці, а тариф 3 одиниці. Або місто має за це доплачувати», — зазначив глава Нафтогазу.

Коментарі - 6

+
+57
yarg
yarg
26 жовтня 2018, 16:33
#
Снижайте тарифы. и народ откажется от бойлеров. Все просто.
+
+15
dimchik84buh
dimchik84buh
26 жовтня 2018, 16:52
#
Ага. А как будут выживать эти несколько человек?? Они тоже кушать хотят :) « грамотного и компетентного управляющего, а таких людей в Украине немного, может быть, всего несколько человек.»
+
0
yarg
yarg
26 жовтня 2018, 17:14
#
Эти несколько человек не пропадут. им по большому счету все равно чем управлять. не о том переживаете.
+
0
Lamo
Lamo
26 жовтня 2018, 17:49
#
Зачем? пусть остальные себе бойлеры поставят
+
+15
Ladoga
Ladoga
26 жовтня 2018, 17:22
#
«Так вот, у нас такие процессы прошли в очень многих городах. Прошел ли этот порог Киев? Не знаю. Возможно, тут ситуацию еще можно спасти»,»- напомню, что с апреля месяца, в части Троещины нет тёплой воды. После такого он реально считает что будет много терпил, которые не поставят бойлер? Сам поди тазики с водой не греет.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
26 жовтня 2018, 23:30
#
І нащо комусь здалась «тепла вода»

btw, він скоріше за все живе у власному будинку з отопленням на газу
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися