Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2018, 12:46

Криптовалютний ринок помер? Хай живе блокчейн!

Розмови про те, що криптовалютний ринок скоро завалиться, то затихають, то спалахують з новою силою ось уже кілька місяців. Ви теж помітили тут протиріччя? Виходить, розмови «гавкають», а ринок йде.

Чи йде він до свого занепаду або, навпаки, до нового витка розвитку, — питання на багато мільярдів. Спробуємо розібратися в ньому разом з фахівцями криптовалютного фонду Crypto Art.

Що робити, коли все падає?

Уявіть, що ви опинилися в саду, де з дерев падають дозрілі плоди. Що ви будете робити? Звичайно, піднімати найстигліші та смачні. Приблизно те ж саме треба робити і на криптовалютному ринку — шукати найсмачніші активи. Ті, які вистоять, збережуть і примножать свою цінність, і купувати їх, поки ціна в найнижчій точці.

Це перший момент, про який треба пам'ятати в умовах загального ринкового спаду. Звичайно, щоб шукати і знаходити такі активи, необхідно відмінне розуміння криптовалютного ринку і навички аналітичної роботи. Але це — тема окремої статті.

Другий момент стосується того, що будь-який спад відбувається не гладко, а з коливаннями різної інтенсивності. Так-так, ми зараз про волатильність. З початку 2018 року вона трохи знизилася по відношенню до попередніх періодів, але як і раніше залишається високою, в порівнянні з класичними ринками. І цією волатильністю треба користуватися.

Взяти, наприклад, ситуацію, яка склалася в середині жовтня, коли начебто на 100% підтверджений доларами США Tether (USDT) коштував майже на 8% менше цього самого долара. Парадокс? Але найцікавіше навіть не в цьому. А в тому, що в цей період оборот по Tether перевищив його капіталізацію. Як це? Досить просто: деякі учасники ринку зловили тенденцію до падіння і спочатку продали монету, а потім, коли ціна ще сильніше опустилася, купили в більшому обсязі.

Комусь вдалося заробити на цьому зниженні, комусь ні, але суть в іншому: актив дешевшав, але торги по ньому пожвавилися.

Цей приклад можна перенести і на ринок в загальному: ведмежий період не означає загибель ринку, це лише черговий етап розвитку.

Не криптовалютою єдиною...

І, нарешті, третій момент. Мабуть, найважливіший. Не варто забувати: крім, що називається, «чистих» криптовалют на ринку присутні і активи, пов'язані з блокчейн-проектами.

Якщо ще рік тому про практичне застосування блокчейн-проектів говорили обережно і в основному в тоні прогнозів, зараз можна з упевненістю сказати: технологія блокчейн міцно увійшла в повсякденне життя і йти нікуди не збирається.

Ось лише кілька яскравих прикладів:

— Ethereum

Звичайно, ми знаємо, що це криптовалюта. Але за нею — набрав величезну популярність смарт-контракт, який використовують багато хто, в тому числі і нецифрові компанії. Можна сказати, що в Ефір підтверджений практичним застосуванням блокчейна.

«Бажаючи дати своїм клієнтам більше захищеності, ми токенізували пай свого фонду. Це означає, що факт придбання паїв зафіксований в блокчейні, де можна відстежити всі операції. У нашому випадку мова йде саме про блокчейн Ethereum. У нього вже усталена репутація, велика популярність і добре вивчений код», — каже Андрій Тонколітко, засновник криптовалютного фонду Crypto Art.

— Soundeon

Серверів для скачування та обміну музикою чимало, але майже всі вони працюють по централізованій системі, використовуючи сервера-сховища. Розробники Soundeon вирішили використовувати технологію блокчейн, щоб створити децентралізовану платформу, яка допоможе зблизити ключових учасників музичної індустрії та меломанів. Вийде свого роду «музична екосистема», де всі свої.

Це як старий eDonkey, тільки крутіше і набагато-набагато сучасніше.

— TON

Telegram Open Network — проект команди Павла Дурова, який відразу привернув до себе і до сих пір займає високі позиції в новинних рейтингах. Суть: створення багатофункціонального продукту, який дозволить об'єднати фіатні та криптовалютні платіжні системи, а також зробить революцію в технології зберігання даних. Все це стане можливим завдяки надшвидкісному блокчейну, що не вимагає форков, і власної фізичної базі для зберігання даних. З проектом пов'язана криптовалюта Gram.

Висновки

За відомостями 99Bitcoins, ресурсу, який веде облік новин про «загибель» Bitcoin, за всю історію існування першої криптовалюти, її «ховали» вже 315 раз. З них лише у 2018 році — 69 разів.

А це означаэ, що попереду нас чекає ще чимало трагічних прогнозів та чудесних воскресінь ринку. Так, може, краще не чекати чудових злетів, а планомірно працювати в тих умовах, які вже склалися. Тим більше, що у професіоналів є для цього всі інструменти.

Коментарі - 29

+
+30
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
25 жовтня 2018, 15:46
#
Уявіть, що ви опинилися в саду, де з дерев падають чорвиві гнилі плоди. Що ви будете робити?
+
+3
Winstrolll
Winstrolll
26 жовтня 2018, 8:14
#
Плюсую. Взагалі якесь некоректне порівняння зі сторони автора. Читаємо:

+
0
sanch ☺
sanch ☺
25 жовтня 2018, 20:07
#
Да по сути он с периодикой каждые 1,5-2 года падает, после влив информации и поднимается. Спекуляция и не более.
+
+28
Ladoga
Ladoga
25 жовтня 2018, 23:33
#
Сижу такой бодрый на диванчике, в HD с компа стримлю с помощью альфы проекта TRX(Tronics) и купленной ею bitorrent на планшет сериальчик, попутно проверил настройки климат контроля, обновил путевой лист для пылесоса с помощью ETC dapp для IoT. Потом минфин открыл, читаю: «то всьо скам, то всьо пирамида!11», улыбнулся и пошёл смотреть обновление каллисто для холодного хранения.
+
0
Winstrolll
Winstrolll
26 жовтня 2018, 8:12
#
Как раз таки видно, что ты ничего не читал. В этой статье контекст именно наоборот — даже если классические криптовалюты уже не так интересны, как рыночный инструмент, ICO — это совсем другое, гораздо более широкое понятие, с бОльшими перспективами. Так что зрада ниочём с твоей стороны.
+
+28
Ladoga
Ladoga
26 жовтня 2018, 11:55
#
Это ответ на комментарии, комментарии про червивость и как раз таки зраду. ПыСы: я так-то как раз dapp и промышляю.
+
0
uvellir
uvellir
27 жовтня 2018, 16:53
#
Судя по плюсикам на коментах, на непрофильном ресурсе, много у кого крипта уже есть. Даже у большинства. Разочаровали меня…
+
+15
Ladoga
Ladoga
30 жовтня 2018, 23:22
#
А что тут такого удивительного? Вам бы удивиться электрокарам, и смартфонам, видимо отстали от времени.
+
0
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
2 листопада 2018, 17:54
#
Ресурс про финансы. Здесь сидят люди которые хотят преувеличить свои финансы. Инвестиции в криптовалюты могут в этом помочь. Чему удивляться-то?
+
0
Григорий П
Григорий П
1 листопада 2018, 3:30
#
Новый автор — на пользу ресурсу. Хорошо пишет, только тексты оч длинные — тяжело переваривать
+
+10
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
1 листопада 2018, 11:46
#
Как можно было описать несколько криптовалют и упустить XRP. Это пожалуй одна из самых перспекивных среди блокчейн проектов. Она централизована и уже есть договоренности с кучей крупных банков и некоторые платежные сервисы в США и Японии ее уже тестируют. Их продукт xRapid- это потециальная замена SWIFT. А возможно сама SWIFT начнет использовать технологию Ripple.
+
0
yarg
yarg
1 листопада 2018, 12:58
#
Зачем свифту это использовать? у него проверенные годами технологии. Качественные. без форков и вайпов раз в 6 месяцев :)
+
+10
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
1 листопада 2018, 22:29
#
Потому что это быстрее и дешевле.
+
0
yarg
yarg
2 листопада 2018, 9:06
#
Быстрее Свифта, по которому платеж идёт 10 минут? Напомнить как прошлой весной биткоины по неделе ползли? Цена роли не играет. 2 доллара или 5-фигня. А вот надёжность -играет. И здесь биток увы… сосет лапу.
+
+10
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
2 листопада 2018, 13:28
#
При чем здесь биткоин? блокчейн это не биткоин. У рипл своя технология и там платежи иду за 3 секунды против 10 минут. Вы просто совсем не орьентируетесь в данной теме. вот наприер почитайте https://dailyhodl.com/2018/08/06/techcrunch-founder-sending-50-million-in-ripples-xrp-took-3-seconds-cost-30-cents/
+
0
yarg
yarg
2 листопада 2018, 13:38
#
Блокчейн это технология. Как называется продукт на ней основанный — роли не играет.
Какие преимущества этого продукта? никаких. 3 секунды или 10 минут — роли не играет. Если что — https://ubr.ua/ukraine-and-world/events/swift-perekhodit-na-novyj-standart-mezhdunarodnykh-platezhej-3870692

«время зачисления платежа на счет получателя теперь составляет от нескольких секунд до 30 минут.»

при этом технология четко работающая и проверенная. защищеннтая от постороннего вмешательства и конфиденциальная.
что с этим сравнится? блокчейны, с постоянными взломами, глюками, форками, распределенной базой, доступной всем пользователям… ну фигня же.
+
+10
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
2 листопада 2018, 13:48
#
Вы путаете взломы криптобирж которые торгуют валютами и взломы блокчейна, это все равно что сравнивать ограбление банка и печать фальшивых денег. SWIFT это сервис он может использовать разные технологии, может и технологию рипл. Не все валюты распределенные, есть централизованные. Форки работают только с открытыми валютами.
+
0
yarg
yarg
2 листопада 2018, 13:57
#
Еще раз спрошу — что может дать технология блокчейн свифту? иначе говоря — зачем?
нигде в мире (я имею в виду приличный мир, а не заморочки гиков) не меняют работающую и качественную технологию на что-то новое и непроверенное без ооочень весомых оснований.
Я в начале 2000-х годов видел как европейские банки работали на АБС, которая не поддерживала курсор и мышку. Текстовый дисплей и зеленые строчки текста. Как в фильмах, снятых в начале 80-х годов. году в 2006-2007. Потому что — работает.

Сейчас свифт — мощная, быстрая, высокотехнологичная система. Поэтому вопрос «зачем» стоит очень остро.
+
+10
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
2 листопада 2018, 14:10
#
Я же Вам ответил 3 комента выше. Это дешевле и быстрее. Если появится другая компания которая будет проводить платежи дешевле и быстрее и зарекомендует себя надёжной, то свифт останется за бортом. Конкуренция сделает свое дело.
+
+15
yarg
yarg
2 листопада 2018, 14:53
#
:)
вы не понимаете предмета разговора.
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 16:02
#
Поинтересуйтесь стоимостью и временем передачи денюжек в той же Африке, или почему деньги в КНР через Гонконг заводят. Также, почитайте почему в Японии вопрос об этом стоит так остро, и ЦБ не берёт на себя ответственность о передаче средств в послеоперационное время, которое в Японии с 16.00 начинается.
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 16:03
#
««Блокчейн это технология. Как называется продукт на ней основанный — роли не играет.»-»
«вы не понимаете предмета разговора.»- ору вголосину :D реально красавчик, жги напалмом
+
0
yarg
yarg
2 листопада 2018, 16:22
#
Ори. свои знания ты уже показал. мы впечатлились.
+
0
Bobby Axelrod
Bobby Axelrod
2 листопада 2018, 17:33
#
Вот еще почитайте. https://altstake.io/news/yaponskiy-finansovyy-gigant-sbi-ispolyzuetxrp Вы же не думаете что там сидят чехлы, которые разбираются в криптовалютах хуже вас?
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 18:50
#
Немного перефразирую, чтобы совкам было проще: все деньги одинаковые и стоят одинаково- что долЯр, что песо, что рупь что зимбвавийский бумажк- то всьо деньги жеж.
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 18:52
#
Не обращайте внимания, это местный стэндапер. Лучшее чего вы от него дождётесь: то всьо скам, то всьо МММ.
Ну, https://ru.wikipedia.org/wiki/R3_(компания) то тоже скамеры всьо.
+
0
sanch ☺
sanch ☺
2 листопада 2018, 19:38
#
Ladoga 2 ноября 2018, 18:50
«все деньги одинаковые» Вы наверное пошутили?
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 19:59
#
Вот так примерно написал мистер ярг, вот читата с которой брался аналог: ««Блокчейн это технология. Как называется продукт на ней основанный — роли не играет.»»
=)
+
0
Ladoga
Ladoga
2 листопада 2018, 15:59
#
«Блокчейн это технология. Как называется продукт на ней основанный — роли не играет.»- боже, вы сделали мой день. Не хватает только будёновки и лаптей из бересты :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися