Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2018, 11:12

Куди найчастіше їздять українці. Інфографіка

За даними мобільних операторів, найбільше Українці подорожували до Польщі близько 3,58 мільйона абонентів. Про це йдеться у повідомленні МЕРТ.

Мінекономрозвитку оприлюднило результати моніторингу статистичних спостережень динаміки туристичних потоків територією України, отриманих від мобільних операторів ПрАТ «Київстар», ПрАТ «Vodafone Україна» та ТОВ «Lifecell» за І півріччя 2018 року.
Фото: zdorovi.com

Згідно із даними, до РФ їздило 2,3 мільйона українців, до Молдови — 1,34 мільйона, а до Румунії — трохи більше 1 мільйона українських абонентів мобільних операторів.

Крім цього, за даними Мінекономіки, за перші 6 місяців 2018 року Україну найбільше відвідували представники Росії — 2,88 мільйона осіб, Польщі — 2,27 мільйона та Чехії — 418 тисяч осіб. Абоненти мобільних операторів саме цих країн найбільше перетинали кордон України.

Загалом Україну відвідало близько 9,6 мільйонів абонентів іноземних мобільних операторів.

 Кращі картки для мандрівників

Зазначається, що найбільш відвідуваними українськими абонентами областями України стали Київська, Львівська та Польтавська області. В той час, як найменш відвідувані — Чернівецька, Донецька та Луганська області.

Коментарі - 4

+
0
Lamo
Lamo
24 жовтня 2018, 11:49
#
3 недели назад отдыхал в Турции — мне киевстар даже ни одной смс не прислал что я пересек границу/в роуминге/еще что-то, а там я подключался к вай-фай отеля и горя не знал.
Так что есть сомнения насчет полноты данных.
+
0
Lamo
Lamo
24 жовтня 2018, 11:50
#
+ при поездки в европейские страны многие там покупают местные симки, т.к. это дешевле
+
+15
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
24 жовтня 2018, 12:02
#
Черновицкая? очень зря Черновцы — туристическая жемчужина Украины. Странно что нет Одессы, летом туда много кто перемещается…
+
0
ballistic
ballistic
24 жовтня 2018, 13:53
#
Дійсно, статистика не враховує тих, хто не виходить з режиму польоту в роумінгу.
Також з тих, хто має номер українського ОПСОСу, не всі є громадянами України.

Але в цілому, тенденція відображена достовірно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися