Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 13:27

Ліцензії на користування надрами тепер будуть продаватися через ProZorro.Продажі

Вчора набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів», повідомляє МЕРТ.

Вчора набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів», повідомляє МЕРТ.
Фото: rbc.ua

Відтепер Державна служба геології та надр України виставлятиме на електронні аукціони в ProZorro.Продажі дозволи на користування надрами.

Експериментальний проект з проведення електронних торгів буде тривати до 1 грудня 2019 року, після чого Держгеонадра має надати пропозиції щодо подальшого розвитку проекту.

За словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, головне завдання проекту — перевірити ефективність відкритих електронних аукціонів у сфері дозволів на користування надрами.

«Такий підхід вже довів свою ефективність у продажу активів Фонду гарантування вкладів, комунального майна, малої приватизації. Тому ми впевнені, що експеримент буде успішним», — зазначив Нефьодов.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Maleficarum
Maleficarum
23 жовтня 2018, 14:27
#
Главный борец с коррупцией порошенко- заблокирует «ноу хау». Кругом брехня от соевых Брехня на брехне короче. Главного клептократа «антикоррупционера» не переделать. Добыча газа в Украине выросла всего на 3% вместо 30%, как обещали в «Нафтогазе». Об этом сообщил эксперт по вопросам энергетического рынка Андрей Герус на своей страничке в Фейсбуке.
МНЕНИЕ. Герус напомнил, что еще в 2016 году один из руководителей НАК «Нафтогаз» Юрий Витренко обещал, что за счет повышения цены на газ его добыча в Украине вырастет на 30% в течение последующих 4 лет.
Однако, по информации аналитика, за 2016 год реальный рост добычи составил всего 1%. В 2017 добыча газа выросла на 2%, а в первом полугодии 2018-го и вовсе снизилась на 0,2%.
РЕАЛИИ. По мнению Андрея Геруса, застой на отечественном газовом рынке объясняется тем, что госпредприятие «Укргаздобыча» продолжает раздавать лицензии на добычу газа «своим людям». При этом никаких прозрачных аукционов по выдаче лицензий не проводится. Именно поэтому за последние 4 года в Украину не зашел ни один крупный западный инвестор, – отмечает эксперт и напоминает, что даже во времена беглого президента Виктора Януковича в Украине хотели развивать добычу газа такие гиганты, как Shell, Chevron и Arawak.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися