Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 12:44

Horizon Capital планує інвестувати в Україну до 200 мільйонів доларів

Група Horizon Capital, що управляє 800 млн доларів, в наступні 3-5 років планує інвестувати в Україну до 200 млн доларів. Про це повідомив старший партнер і член інвестиційного комітету Horizon Capital Денис Тафінцев, пише «Інтерфакс-Україна».

Група Horizon Capital, що управляє 800 млн доларів, в наступні 3-5 років планує інвестувати в Україну до 200 млн доларів.
Фото: antikor.com.ua

«В Україні відносно стабільна макроекономічна ситуація і слабо оцінені активи: шість років тому вони коштували втричі дорожче», — описав Тафінцев поточну ситуацію.

Він зазначив, що великі міжнародні інвестори навряд чи підуть в Україну напередодні і в період призначених на 2019 рік президентських і парламентських виборів.

«Для нас, внутрішнього фонду, це хороша можливість», — сказав представник Horizon Capital.

За його словами, серед галузевих пріоритетів компанії — IT, переробка, експортні сектори, легка промисловість.

Тафінцев сказав, що Horizon Capital інвестує в акціонерний капітал, уникаючи компаній з великим боргом.

Тафінцев уточнив, що названий обсяг планованих інвестицій — це не тільки за рахунок нового інвестиційного фонду, який зараз створює Horizon Capital, а про всі інвестиції компанії.

Horizon Capital заснована в 2006 році чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який створений американським урядом в 1994 році з капіталом 150 млн доларів для України і Молдови.

В даний час мажоритарієм і головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна. Офіси компанії розташовані в Києві та Чикаго.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися