Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 10:31

Нафтогаз закликав владу вирішити проблему з посередниками

НАК «Нафтогаз України» сподівається на виправлення порядку постачання газу для побутових споживачів, щоб унеможливити крадіжки газу та грошей посередниками та недобросовісними контрагентами. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

НАК «Нафтогаз України» сподівається на виправлення порядку постачання газу для побутових споживачів, щоб унеможливити крадіжки газу та грошей посередниками та недобросовісними контрагентами.
Фото: Голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв

На сьогодні газзбути, посередники між Нафтогазом та населенням, накопичили заборгованість у розмірі 19,5 млрд грн, а підприємства теплокомуненерго – 24,5 млрд грн. Крім того, борг облгазів перед Укртрансгазом на кінець вересня становить ще близько 26 млрд грн.

«Газзбути, ТКЕ та облгази вже накопичили перед нами борги на 2,5 млрд доларів. Вирішення проблеми цих неплатежів є критичним для нашої здатності виконувати свої зобов’язання перед державним бюджетом. Нам потрібен такий механізм реалізації газу, який не дозволить грошам розчинятись у повітрі чи осідати у кишенях посередників», — вважає голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Читайте також: Коболєв прогнозує дефіцит у 45 мільярдів

Неможливо ігнорувати проблему посередників і нерозрахунків з Нафтогазом, і одночасно планувати дохідну частину держбюджету так, нібито ця проблема вже вирішена.

«Ми сподіваємося на співпрацю з урядом та парламентом у найближчі тижні і впевнені, що можна знайти продуктивні рішення» — зазначив Коболєв.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 жовтня 2018, 10:42
#
Давно пора решать эту проблему, когда у нас десятки миллиардов долгов в одну и другую сторону.
+
+12
Alex Axel
Alex Axel
23 жовтня 2018, 11:02
#
Да нужно убрать главного посредника нафтогаз, пусть укргазвыдобування напрямую свой газ продает населению и теплосетям, ну или облгазам хотя б
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 жовтня 2018, 11:20
#
А у нас население платит исправно? или нам начинать отключать от газа дома, где превышает порог не уплаты 80%+
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися