Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2018, 10:47

S&P підтвердило рейтинги України зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «В-/В», пише Інтерфакс.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «В-/В», пише Інтерфакс.
Фото: delo.ua

Зазначається, що прогноз — «стабільний». Він відображає думку аналітиків S&P, що існуюча в даний момент програма розширеного фінансування МВФ буде достроково припинено, проте замість неї буде реалізована нова програма строком на 14 місяців. Вона сприятиме стабілізації макроекономічної політики України в 2019 році.

Одночасно був підтверджений рейтинг країни за національною шкалою «uaBBB».

«Не дивлячись на те, що Україна не отримувала фінансування в рамках програми Міжнародного валютного фонду з березня 2017 року, ми очікуємо, що нова програма, оголошена МВФ, буде схвалена до кінця 2018 року. Ми вважаємо, що нова угода з МВФ допоможе Україні виконати її значні зовнішні боргові зобов'язання, погашення яких настає в наступному році, і в той же час проводити зважену макроекономічну політику в рік президентських і парламентських виборів», — йдеться в повідомленні агентства.

Негативний вплив на рейтинги може надати ситуація, при якій проблеми з фінансуванням з боку міжнародних організацій-донорів та/або нездатність уряду країни залучити фінансування на ринках капіталу в найближчі кілька місяців поставлять під питання його здатність обслуговувати значний зовнішній держборг в наступному році, зазначають експерти агентства.

Позитивна рейтингова дія можлива, якщо Україна продемонструє більш значне, ніж очікується, економічне зростання на тлі поліпшення бюджетних показників, що дозволить НБУ ще більше пом'якшити валютні обмеження, а також «якщо ми прийдемо до висновку, що ситуація в непідконтрольному уряду регіоні — на сході країни — стабілізувалася і подальша ескалація напруженості не передбачається», йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд оголосив про нову угоду з Україною на 3,9 млрд доларів тривалістю в 14 місяців.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
philosoph
philosoph
22 жовтня 2018, 10:54
#
Ситуация стабильная, но что нас ожидает дальше?
https://censor.net.ua/blogs/3092564/vtecha_vd_defoltu_ta_lyuzya_usphu
+
+40
AleksandrBank
AleksandrBank
22 жовтня 2018, 11:05
#
Статья ни о чем!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися