Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2018, 21:23

Серіал «МВФ і Україна»

Міжнародний валютний фонд оголосив про нову програму з Україною. В її рамках Україні буде виділено $3,9 млрд на термін 14 місяців.

Що буде далі, коли і чому Україна отримає ці гроші, на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Серіал «МВФ і Україна» триває. Нова серія: «Турбулентність тимчасово подолана». 

1. Сила слова — велика. Прем'єр і його хлопці почули голос розуму. Те, що здавалося неможливим вчора, стало можливим сьогодні в другій половині дня. Абсолютно неймовірне для української державної машини трапилося. Кабінет міністрів після п'ятничного обіду зібрався (незважаючи на те, що звичайний день для збору середа) і видавив із себе рішення про збільшення тарифів на газ. Зробивши при цьому те, що Україна запропонувала МВФ ще в березні 2015 року.

2. «Плюс» повністю йде прем'єру Гройсману. «Мінус» всім тим, хто намагається дистанціюватися від питань економічної політики. Гройсман — заручник ситуації. Вибору в нього не було. Або так, або взагалі ніяк. Він вибрав «так».

3. Негайно крах не відбудеться. Незважаючи на те, що угода перебуває тільки на «робочому рівні», воно все ж з'явилося. Без п'ятничної несподіваної зустрічі Кабміну цього б не сталося. Прем'єр наступив «собі на горло» хоча, судячи з усього, не хотів цього ДУЖЕ і ДУЖЕ. Зараз його спробують зробити «стрілочником». Важливо пам'ятати, що це не правильно. Він просто виконував зобов'язання взяті на себе державою Україна та скріплені підписами тих, хто зараз скромно мовчить.

4. Зараз Україна повинна прийняти «правильний» бюджет з «правильним» дефіцитом. Це основна умова для того, щоб рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення. До тих пір, поки немає бюджету, рішення по Україні прийнято не буде. А, значить, і грошей теж не буде.

5. Знаючи і розуміючи, як працює «рідний» місцевий парламент, можна припустити, що досягти компромісу по бюджету буде ой як не просто… але все ж можливо.

6. Зараз Мінфін спробує скористатися тимчасовим перепочинком і вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вкрай небезпечно! Після сьогоднішнього рішення вартість запозичення для України трохи знизилася, але все одно вище 9% річних. Пам'ятайте — це дуже дорого! Собі кредит під такий відсоток брати не можна! Країні тим більше !!!

7. Жодне рішення МВФ не скасує необхідності шукати зовнішнє фінансування. Пам'ятайте, що інвестиції краще, ніж кредити. Шукайте інвесторів, панове політики! «Вішати» дорогі кредити на бідних грішно!

Коментарі - 11

+
+132
AleksandrBank
AleksandrBank
21 жовтня 2018, 21:59
#
«Ищите инвесторов, господа политики! «Вешать» дорогие кредиты на бедных грешно!»- золотые слова, нужны инвесторы, а не кредиты для Украины
+
+25
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
22 жовтня 2018, 14:07
#
А без реформи судів, митниці і мвс, закриття дфс сюди ніхто не прийде
+
+154
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
22 жовтня 2018, 4:54
#
Инвесторы не идут в страны, где не работает правосудие (судебная ветвь власти). Это аксиома.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
22 жовтня 2018, 19:00
#
А всього лиш достатньо звільнити ВС і перенести його до Лондону на 50-100 років
+
+44
Maleficarum
Maleficarum
22 жовтня 2018, 9:36
#
«4. Сейчас Украина должна принять «правильный» бюджет с «правильным» дефицитом. Это основное условие для того, чтобы совет директоров МВФ принял позитивное решение. До тех пор пока нет бюджета, решение по Украине принято не будет. А, значит, и денег тоже не будет.» Миркую так. Раз программа рассчитана в интервале 14-ти месяцев -то первый транш от МВФ Украина может получить не ранее января 2019 того года… Как раз сверстается бюджет Его отдадут на проверку МВФ. Если всё «гуд» значит деньги будут Так что ориентир январь 2019.
+
+128
Семен Семеныч
Семен Семеныч
22 жовтня 2018, 14:54
#
Гройсман не заложник ситуации, он как и Порошенко бесхребетный политик. Был еще и третий вариант — подумать о людях и не повышать вообще стоимость. Вспомните Азарова, сколько бы не ругали его, а он жестко гнул свое — никаких повышений цен на газ, не дадите кредит — ничего, выживем. И шли инвесторы и экономика росла и люди жили в разы лучше. Единственное, что помешало Гройсману повысить газ на все 60% это выборы. Два года назад он плевал на людей — рубить так сразу по полной.
+
+43
AleksandrBank
AleksandrBank
23 жовтня 2018, 10:26
#
Шли инвесторы с Украины? за 2011-2013 выгнали 56 млрд. дол и резервы вымыли, это результат?
Все катилось в одно место.

Не забывайте оттяпали территорию часть Донбасса и Крым. Не возможно ровнять
+
0
Alex Axel
Alex Axel
24 жовтня 2018, 20:45
#
Вспомните Брежнева, ничто не дорожало и тд…
+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
25 жовтня 2018, 9:47
#
«он как и Порошенко бесхребетный политик» — бесхребетный политик это тот который добился Томоса(самый болезненный удар по России)? это тот кто Путину в лицо заявлял и обвинял его во всем том что происходит на Донбассе и Крыму? Тот кто уменьшил гос дол на 8%? тот кто сделал армию такую, что теперь любая открытая агрессия будет фатальной для России?
+
0
Григорий П
Григорий П
1 листопада 2018, 19:32
#
+безвиз и многое другое
+
0
Богдан Перчук
Богдан Перчук
22 жовтня 2018, 20:57
#
«6. Сейчас минфин попытается воспользоваться временной передышкой и выйти на внешние рынки заимствования капитала. Крайне опасно! После сегодняшнего решения стоимость заимствования для Украина немного снизилась, но все равно выше 9% годовых. Помните – это очень дорого! Себе кредит под такой процент брать нельзя! Стране тем более!!! ».

Пускай «Нафтогазу» это скажет. https://minfin.com.ua/2018/10/22/35356029/
С таким раскладом нафтогазовские евробонды разместятся не менее 9-10%. За все заплатят потребители газа. До хозяйничались, что прибыльная компания будет занимать по почти ломбардным для государства ставкам. Как наркоманы… Зато премии руководству выписывают.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися