Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2018, 15:56

В АМКУ заявили, що зростання цін на ринку палива обгрунтоване

Зростання цін на українських АЗС відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов'язане з порушенням учасниками ринку антимонопольного законодавства. Про це заявив державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Валерій Полюхович, пише Інтерфакс-Україна.

Зростання цін на українських АЗС відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов'язане з порушенням учасниками ринку антимонопольного законодавства.
Фото: cardiagram.com.ua

«Якщо говорити про стан цін на ринку нафтопродуктів України, то, дійсно, певна тенденція щодо зростання цін як на дизельне паливо, так і на бензин є. В принципі, диспропорції між зростанням світових цін на нафту і зростанням цін на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів немає», — сказав він.

Коментуючи ситуацію на українському ринку з позиції антимонопольного законодавства, зокрема, порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, зловживання монопольним становищем, а також недобросовісної конкуренції, він зазначив, що в даний час немає підстав говорити про наявність таких порушень.

«Якщо говорити про ті справи, які знаходяться в даний час в комітеті, то серед них — на стадії розслідування справа (розпочата в кінці 2017 року — ред.) про узгоджені антиконкурентні дії на ринку світлих нафтопродуктів, учасниками якого є компанії, що належать OKKO, WOG і SOCAR. Говорити про те, що в даний час причиною масового зростання цін на ринку є будь-які антиконкурентні узгоджені дії, передчасно», — підкреслив він.

Коментуючи доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана перевірити обгрунтованість підвищення українськими АЗС цін на паливо, держуповноважений додав, що комітет постійно моніторить ситуацію і аналізує отримані від АЗС дані.

Розслідування про можливі антиконкурентні узгоджені дії мереж OKKO, WOG і SOCAR знаходиться на завершальному етапі, додав він.

«Підготовлено подання. Сподіваюся, найближчим часом буде розпочато слухання в комітеті у цій справі», — сказав Полюхович.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет почав розслідування за підозрою в узгоджених антиконкурентних діях операторів автозаправних станцій ОККО і WOG.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
0
m0ps
m0ps
18 жовтня 2018, 17:48
#
Годами читаем одни и те-же новости о расследовании сговора ОККО и ВОГ. Только идиот может не замечать что сговор есть. Но комитет все изучает и изучает
+
+15
alexodessa
alexodessa
18 жовтня 2018, 19:59
#
А их доля на рынке позволяет им сговориться?
+
0
rredrred
rredrred
18 жовтня 2018, 22:54
#
Вот только где обоснованность последнего повышения на 4 грн за литр при стабильной валюте по 28. повышение цен на нефть на 10 дол за баррель повышает цену литра на 1 грн. вопрос амку — что нефть подорожала на 40 дол. за баррель или с вами поделились?
+
+15
alexodessa
alexodessa
19 жовтня 2018, 23:31
#
Не покупайте на ОККО и WOG, раз они такие гады и сговорились.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися